Ana sayfa Dizi Haberleri İki ileri bir geri, işte Diriliş Ertuğrul’u hatırlatan Barbaroslar dizisi gerçeği!

İki ileri bir geri, işte Diriliş Ertuğrul’u hatırlatan Barbaroslar dizisi gerçeği!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Dizi hayranlarının tarihi yapımlara olan ilgisi sürüyor. Özellikle de TRT1 bu konuda çok önemli adımlar attı. Alparslan dizisi Pazartesi akşamları çok geniş bir izleyici kitlesini etkilemeyi sürdürüyor. Aynı şekilde Barbaroslar dizisi de etkileyici bir yapım olarak perşembe akşamları yoluna devam ediyor. Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram-ı Veli dizisi ise Cuma rekabetine yeni katılan bir yapım oldu.

Alparslan dizisinin başarılı gidişatı sürüyor ve sadık izleyici kitlesi de yapımı hiç yalnız bırakmadı. Ancak Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisinde tam olarak bunu söylemek mümkün değil. İyi bir şekilde başlasa da Barbaroslar dizisinden beklentinin çok yüksek tutulması ama bunun karşılanamaması gerçeğini gördü.

İlk bölümlerde yaşanan bazı acemilikler, teknik bazı sorunlar izleyicilerin ilgisinin hızlı bir şekilde düşmesine neden oldu. Sonrasında ise hem hikayede hem ekipte ve oyuncu kadrosunda yapılan değişiklikler ile Barbaroslar yeni bir çehreye kavuştu.

İki ileri bir geri, işte Diriliş Ertuğrul'u hatırlatan Barbaroslar dizisi gerçeği! 7

Çekim kalitesinin daha iyi olması, hikayenin daha etkileyici olması, oyuncu kadrosunun da müthiş özverili performansları sonrasında Barbaroslar dizisi yeniden yükseliş yaşadı.

Birkaç haftadır yaşanan izleyici ilgisindeki azalış ile birlikte dizi yeniden sıkıntılı bir duruma düşmüştü. Ancak 20. bölümün ardından işler yeniden olumluya döndü… 17 Şubat’ta yayınlanan 20. bölümün reytingleri yine çok iyi geldi. Tüm kategorilerde üçüncülük elde eden dizinin reyting durumu izleyenleri şaşırtmayı sürdürüyor.

İki ileri, bir geri… Dizinin reytingleri bir bölüm sıçrama yapıyor, bir diğer bölüm düşüş yaşanıyor. Sonra yine bir sıçrama ve ardından yine bir geri çekiliş görüyoruz.

Barbaroslar dizisi, sanki Diriliş Ertuğrul’un ilk sezonu gibi… TRT1’de 5 sezon devam eden Diriliş Ertuğrul’un da ilk sezonunda reytingler çok iyi değildi ve dizi ikinci sezondan itibaren kendisini buldu ve izleyiciler tarafından da yoğun bir ilgi görerek, fenomen bir yapım haline geldi.

Engin Altan Düzyatan ile Ulaş Tuna Astepe’nin başrolünde yer aldığı Barbaroslar dizisinin de böyle devam edebileceğini düşünen dizi hayranları, ikinci sezonda dizinin Diriliş Ertuğrul’da olduğu gibi patlama yapacağına inanıyor.