Ana sayfa Dizi Haberleri İlayda Alişan için Ateş Kuşları dizisi diğer tüm projelerden daha özel duygular yaşattı!

İlayda Alişan için Ateş Kuşları dizisi diğer tüm projelerden daha özel duygular yaşattı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Bir sokak çocukları hikayesi olarak öne çıkan Ateş Kuşları dizisinde Gülayşe karakteri ile başrolde İlayda Alişan bulunuyor. Daha önce de etkili rollerini izlediğimiz oyuncu, özellikle Çukur dizisindeki Akşın Koçovalı karakteri ile gönülleri kazandı.

Dizi hayranlarının Masumiyet isimli projede şiddete uğrayan kadın rolüyle de akıllarına yazdığı İlayda Alişan ismi, şimdi de Ateş Kuşları dizisiyle yine konuşuluyor. Oyuncunun dram rollerindeki başarısını bilenler, yeni atv dizisinde de iyi bir performans ortaya koyduğunu görüyor.

İlayda Alişan açısından bu dizinin diğer tüm rollerinden biraz daha farklı bir anlamı var. Çünkü dizinin ana konusu sokak çocukları ve onların hayatın içinde yaşadığı zorluklar. Aslında Ateş Kuşları dizisinde bir aile olmayı başaran sokak çocuklarını görüyorsunuz ama gerçek hayatta bunu sağlayabilecek kişilerin çok az olduğu da ayrı bir gerçeklik.

İlayda Alişan, dizinin kendisinde yarattığı duygusallığı şu sözlerle ifade etti: “Ben bu kadar zor olduğunu tahmin etmiyordum. Gerçekten daha empat bir insan oldum. Çocuklara karşı hassasiyetim çok arttı. Bu işle birlikte. Dolayısı ile üzerimde çok daha büyük bir sorumluluk varmış gibi de hissediyorum. Bence güzel oldu. Bu farkındalığı başta kendim, sonra da izleyen herkesin fark etmesine vesile olmak bana iyi hissettiriyor kendimi. O yüzden bir yandan da gurur verici aslında.”

İlayda Alişan için Ateş Kuşları dizisi diğer tüm projelerden daha özel duygular yaşattı! 7

İlayda Alişan’ın rolüne çok yakıştırılmasının altında, duygularını sahnelere yansıtmasının olduğunu da söylemek gerekiyor.

Ekran başına geçen ve Cuma akşamları Ateş Kuşları projesini izleyenler genç oyuncunun ne kadar içten bir şekilde rolünü canlandırdığının farkında.

İlayda Alişan, bu diziyi sokak çocuklarına yönelik bir farkındalık oluşturma noktasında kendisine verilen büyük bir sorumluluk olarak da algılıyor.

Oyuncunun hikayeden ne kadar çok etkilendiği ile ilgili şu sözleri de dikkatlerden kaçmadı: “Bana gün içinde oynadığım şeyler o kadar ağır geliyor ki, akşam eve gidip başım ağrıyor bazen. Fazla duygudan artık, o yoğunluktan hepimiz çok etkileniyoruz. Çok büyük bir deneyim benim için. Kariyerimin bu zamanında bunları deneyimliyor olmak güzel.”

Oyuncu için projenin başarısı, diğer tüm rollerinden çok daha anlamlı, çünkü gerçek hayata sokaklarda yaşamak zorunda olan birçok insan var ve bunların dramını ortaya koymak, farkındalık oluşturmak için Ateş Kuşları etkileyici bir proje olarak öne çıkıyor.