Ana sayfa Dizi Fragmanları İmparatoriçe Ki dizisinden yeni tanıtım!

İmparatoriçe Ki dizisinden yeni tanıtım!

tarafından ker_def

Yayında olan ve yayına hazırlanan dizileriyle Türkiye’nin önde gelen ekranı olma niteliğini sürdüren ve özellikle dizi yayınları yurt dışında çok geniş bir coğrafyada ilgiyle izlenilen TRT 1, 5 Kasım’da yepyeni bir diziyle izleyicisine merhaba demeye hazırlanıyor: İmparatoriçe Ki, nam-ı diğer “Demir Leydi”! Diziden yeni görüntüler yayınlandı. Videodan dizinin yeni görüntüleri izleyebilirsiniz.

Sekiz asır önce bir imparatorluğu yöneten bir kadın!

Dizide, Cengiz Han’ın liderliğinde oluşturulan hanedanlıklardan birinin torunu olan Kubilay Han tarafından (Yuan) imparatorluğa dönüştüğü 13. yüzyılda; yani 1280-1368 yıllarında; bir kadının bir dönemde İmparatoriçeliğe giden hayat hikâyesi anlatılıyor: Aşkı, direnci, hüzünleri ve mücadeleci kişiliğiyle bir kadın; İmparatoriçe Ki!

İmparatoriçe Ki (Demir Leydi) Güney Kore Yapımı Bir Dizi
Kore dizilerinin yayınlandığı en eski Türk televizyon kanallarından birisi olan TRT 1, 5 Kasım’dan itibaren Güney Kore yapımı olan olan İmparatoriçe Ki dizisinin senaryosu, oyunculuğu ve seslendirmesiyle izleyicisini ekran başına kilitleyecek: İmparatoriçe Ki(Orijinal ismi: Empress Ki), Yuan İmparatorluğunda, Hanedanlığa tam otuz yedi yıl boyunca hükümranlık eden bir “Demir Leydi”nin hayatını, izleyicisiyle buluşturacak… Dizi, Koryo’da (Kore) doğan fakat Yuan İmparatorluğu’nda yaşayan ve hayatta kalabilmek için erkek kılığına girerek mücadele eden ve nihayetinde İmparatoriçelik mevkisine yükselen, “İmparatoriçe Ki’nin” (Ha Ji-Won) savaşımını, aşkını ve kendine özgü duruşunu anlatıyor…

“İmparatoriçe Ki” (5 Kasım 2018 ) birinci bölüm özeti:
Dizi, Ki’nin (Çakal Sungnyang) Koryo kralı Wang Yu için bir şeyler hissetmesine rağmen, İmparator Togon ile evlenerek Yuan İmparatoriçesi olmasıyla başlar ve hikâye Ki’nin çocukluğuna döner.

Sungnyang çocukken annesiyle birlikte cariye olarak satılmak üzere Yuan’a götürülürken, Koryo Prensi Wang Yu, tüm tutsak kadınları gizlice serbest bırakır. Ancak kadınların hepsi kaçarken öldürülür.

İmparatoriçe Ki, 5 Kasım’dan itibaren hafta içi her gün saat 17.00’te TRT 1’de!

Filmin Orijinal Adı: EMPRESS KI
Filmin Türkçe Adı: İMPARATORİÇE Kİ
Yapım Yılı ve Yeri: GÜNEY KORE, 2013
Hazırlayan Yapımcı Firma: MBC
Yönetmen: HAN HEE
Oyuncular: HYE RIN HAN, JI WON HA
Senarist: DAVID BANNON