Ana sayfa Dizi Haberleri İrem Helvacıoğlu, Sen Anlat Karadeniz’deki Nefes’in etkisinden çıkamıyor!

İrem Helvacıoğlu, Sen Anlat Karadeniz’deki Nefes’in etkisinden çıkamıyor!

tarafından zk zk
Atv’de ekrana geldiği günden beri fırtınalar estiren Sen Anlat Karadeniz’in Nefes’i İrem Helvacıoğlu, rolünün etkisinden çıkamıyormuş.

Helvacıoğlu, “Nefes’in yaşadığı trajediyi gerçekten yaşayan kadınlar olduğunu bilmek beni sarsıyor. Etkisinden çıkamıyorum” ifadelerini kullandı.

İrem Helvacıoğlu, Sen Anlat Karadeniz'deki Nefes'in etkisinden çıkamıyor! 9

‘Sen Anlat Karadeniz’de çocuğunun babasından şiddet gören ‘Nefes’ adlı bir kadını canlandıran İrem Helvacıoğlu, Sabah’a konuştu. Kızım ve Ben filmi de 6 Nisan’da vizyona girecek olan Helvacıoğlu rolünü ve bilinmeyenlerini anlattı.

‘Sen Anlat Karadeniz’de acılı bir anne rolündesiniz. Son dönemde bu tarz rollerde kendini daha fazla gösterdiğinizi düşünüyor musunuz?

“Dizide ve ‘Kızım ve Ben’ filminde oynadığım iki rol birbirinden çok farklı; biri bütün olumsuzluklara rağmen oğluna umut olmaya çalışırken, diğeri umutsuzlukların içinde kızına zarar verme korkusuyla kaçan bir anne… Bu iki ayrım çok güzel ve farklıydı.”

İrem Helvacıoğlu, Sen Anlat Karadeniz'deki Nefes'in etkisinden çıkamıyor! 10

Rolünüz gereği bol bol ağlamanız gerekiyor. Bunu rahatça yapabiliyor musunuz? Ağlamak için bir yönteminiz var mı?

“Oynadığım kadının zor bir psikolojisi var ve gerçekte bunu yaşayan insanlar olduğunu biliyorum. Bu durumu düşünmek bile beni çok sarsıyor. Bazen etkisinden kurtulamıyorum. Sadece bunların yaşandığını bilmek yeterli oluyor. Yönetmenlerimiz ve ekip, bu konuda gerçekten çok yardımcı oluyor. Konsantre olmamızı bekliyorlar, bize müsaade ediyorlar. Zaten yazılanlar o kadar akıcı ve gerçek ki; her oyuncu o anı yaşıyor.”

SEN ANLAT KARADENİZ DİZİSİNİN TÜM BÖLÜMLERİ, SAHNELERİ VE VİDEOLARI İÇİN TIKLA

Son dönemin dikkat çekici isimleri arasındasınız. Bu kadar çok konuşulacağınızı bekliyor muydunuz?

“Dizi çok başarılıydı, her ayrıntısı vardı ve gerçek olaylara hizmet ediyordu. Senaryoyu okuduğumda çok etkilenmiştim. Bütün ekip el birliğiyle bu işe yüreğimizi koyduk ve başardık. Gerçekte susulan konuyu konuştuk ve bunu tamamen inanarak yaptık.”

“Böyle yaptığım işleri seviyorum; oynadığım her karakteri derinlemesine inceleyerek, gerçek bir karaktere dönüşmesi için onu şekillendiriyorum. Bunu en ince ayrıntısına kadar araştırıp, sorgulayıp, detaylandırarak yapıyoruz. Bireysel değil, kolektif bir şekilde çalışıyoruz. O zaman iş keyifli ve başarılı olmaya başlıyor. Birlikte yaptığımız zaman güzelleşiyor.”

İrem Helvacıoğlu, Sen Anlat Karadeniz'deki Nefes'in etkisinden çıkamıyor! 11

Günlük hayatınızda neler yapıyorsunuz? Dizinin çekildiği Trabzon’da hayat nasıl gidiyor? Yerel yemekleri öğrendiniz mi?

“Trabzon’da doğanın tadını çıkarıyoruz, çekim sırasında bile… Bazen bir gün içinde dört mevsim yaşıyoruz. Buna alışmak zor oldu ama doğa gerçekten mükemmel. Boş zamanımı ailem ve erkek arkadaşımın yanına giderek geçirmeyi tercih ediyorum. Yöresel yemekler gerçekten şahane, yerinde yediğin zaman keyfi daha güzel. Yemekleri öğrenmek için bir mutfağım yok ama kuymak bende!”