Ana sayfa Dizi Haberleri İspanya’ya uyarlanan ilk Türk dizisi Fatmagül’ün Suçu Ne?, Alba adıyla başlıyor!

İspanya’ya uyarlanan ilk Türk dizisi Fatmagül’ün Suçu Ne?, Alba adıyla başlıyor!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türkiye’de yayınlandığı dönem büyük izlenme rakamlarına ulaşan ve birçok tartışmayı beraberinde getiren Fatmagül’ün Suçu Ne? dizisinin İspanyol versiyonu Alba yarın ülkede gösterime giriyor. Fatmagül’ün Suçu Ne? İspanya’ya uyarlanan ilk Türk dizisi oldu.

Başrollerinde Beren Saat ve Engin Akyürek’in yer aldığı Fatmagül’ün Suçu Ne?, usta yazar Vedat Türkali’nin aynı adlı romanından uyarlanmıştı. Hilal Saral’ın yönetmenliğini üstlendiği dizinin senaryosu Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu tarafından kaleme alınmıştı. Dizi, yayınlandığı dönem büyük tartışmalar yaratmıştı.

Fatmagül’ün Suçu Ne? bu kez İspanya’ya uyarlandı. Alba adıyla uyarlanan dizinin ilk bölümü bu akşam Antena 3’te izleyiciyle buluşacak. 50 dakikadan 13 bölüm olarak çekilen Alba, İspanyol izleyicileri fethedecek. Fatmagül’ün Suçu Ne? böylece İspanya’ya uyarlanan ilk Türk dizisi oldu.

Fatmagül’ün Suçu Ne, dört adamın tecavüzüne uğrayan ve tecavüzcülerden biriyle evlenmek zorunda bırakılan Fatmagül’ün ve onunla evlenmek zorunda kalan Kerim’in hikayesi anlatılıyordu. Dizinin oyuncu kadrosu Beren Saat ve Engin Akyürek’in yanı sıra Sumru Yavrucuk, Musa Uzunlar, Civan Canova, Murat Daltaban, Deniz Türkali gibi usta isimlerden oluşuyordu.

O dönem henüz kariyerlerinin başında olan Fırat Çelik, Kaan Taşaner, Buğra Gülsoy ve Engin Öztürk de, Fatmagül’ün Suçu Ne? sayesinde büyük bir çıkış yapmıştı. İki sezondan oluşan dizi, 21 Haziran 2012 tarihinde yayımlanan 80. bölümü ile final yaparak ekranlara veda etmişti.

Ay Yapım tarafından çekilen dizi bugüne kadar 40’tan fazla ülkede gösterildi.