Ana sayfa Dizi Haberleri İstanbullu Gelin dizisindeki Süreyya bu kadar iyi olamaz!

İstanbullu Gelin dizisindeki Süreyya bu kadar iyi olamaz!

tarafından zk zk
Star TV’de yayınlanan ve sezon finali yaklaşan İstanbullu Gelin dizisinde Aslı Enver’in oynadığı Süreyya karakteri, diziyi izleyenlerin sevdiği bir karakter.

Davranışları kimi zaman sorgulansa da adeta dizinin ‘kanatsız meleği’ olarak adlandırılıyor. Peki Süreyya gerçekten böyle birisi mi?

İstanbullu Gelin’in senaristi Deniz Akçay, Episode dergisinden Devrim Toyran’a verdiği röportajda Süreyya karakteri ile ilgili bir soruya bakın nasıl yanıt veriyor?

“İstanbullu Gelin”de kadınlar, hikâyenin akışını belirlemede çok etkin. Verdikleri kararlar, olaylar karşısındaki duruşları, mutlaka diğer insanların hayatına temas ediyor. Kadının gücünü izlemeyi seviyorum. Doğru mu anlamışım?

blank

Aslında durduğumuz yer tam da burası çünkü kadın, mesela Süreyya, öyle bir karakter ki bazıları, “Kimse bu kadar iyi olamaz,” diyor. Oysa Süreyya’nın bir sürü küçük küçük bencillikleri, kendine yonttuğu alanlar var. Kanatsız melek yapmıyoruz Süreyya’yı ama şunu seçiyor; her durumda ve kasıtlı olarak, çatışma varsa sevgide kalıyor. Zorlanıyor bazen, yanlış yaptığı oluyor ama günün sonunda çok zor da olsa seçimi sevgide kalmak oluyor. O zaman diğer karakterleri dönüştürmeye başlıyor. Çünkü sevgi değiştirir, dönüştürür, iyileştirir. Söylemeye çalıştığımız şeylerden biri de bu. Bu konuda kadınlar daha açıklar, erkekler daha ketum.

İSTANBULLU GELİN TÜM BÖLÜMLER İÇİN TIKLAYIN