Ana sayfa Dizi Haberleri Kadın dizisi ne yapmaya çalışıyor?

Kadın dizisi ne yapmaya çalışıyor?

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Fox TV ekranlarında yayınlanan ve her hafta reytingin zirvesine yerleşmeyi başaran dizi Kadın, bir yandan da eleştirilerin odağında yer alıyor.

Hem çok izlenen ve sevilen bir dizi olurken hem de çok eleştirilen bir dizi olmaya devam ediyor.

Eleştirilerin büyük çoğunluğu hikayede çözülmeyen taraflarla ilgili.

Sezon başından beri ilgiyle takip edilen dizinin son haftalardaki en büyük eleştiri aldığı konu Sarp olayının ortaya çıkması.

Sarp’ın ölmediği belli olduğundan beri izleyici artık Bahar’ın öğrenmesini istiyor.

Telefoncusundan Levent’ine, Şirin’inden Yeliz’ine kadar herkes öğreniyor.

Ama ne hikmetse Bahar öğrenemiyor!

Gerçi Enver’den herkes umutlu hala. Yayınlanan son bölümde (30. bölüm) Enver, Mahir’den şok gerçeği duydu, Şirin’le hesaplaştı ve öğrendi. Şimdi Sarp’la buluşmak için Şirin’i zorluyor. Bahar’a söylemesine Jale engel oldu. Hastalığı kötüye gider endişesiyle şimdilik Enver sustu.

Atölyede Yeliz, Arif ve Ceyda’ya ‘bilmeseniz daha iyi ‘ diyerek gerçeği sakladı. Ancak 31. bölüm tanıtımında Ceyda ve Yeliz’e söylediğini görüyoruz.

Kadın dizisi ne yapmaya çalışıyor? 7

Yeliz de bir hışımla Bahar’a gidip ona bir şey söylemek istediğini haykırıyor adeta!

Fakat izleyici umudunu o kadar kesmiş ki artık sosyal medyada “Yeliz yine kıvıracak, Bahar kötü olur diye söylemeyecekler, 10 bölüm daha böyle süründürecekler, sonra Bahar onlara küsecek, bir 10 bölüm sonra barışacaklar, hep aynı hikaye, iliğimizi sömürdünüz, başka hikaye bulamadığınız için mi böyle uzatıyorsunuz” şeklinde yorumlar yapılmaya devam ediliyor.

Geçtiğimiz hafta yaşanan ve 31. bölümde de yaşanacak gelişmeler, artık bu düğümün çözüleceği yönünde. Ancak tabii tamamen izleyiciyi yanıltma da olabilir bu tanıtımlarda. Ha başka başka pürüzler çıkarsa, bir sonraki bölüme yani sezon finaline kalacak bu iş gibi duruyor!

Tabii izleyicinin de sabır sınırları iyice zorlanacak bu durumda.

KADIN TÜM BÖLÜMLER, SAHNELER VE VİDEOLAR İÇİN TIKLAYIN

Senarist Hande Altaylı’nın hem bu kadar tepki alıp, hem de diziyi bu kadar izlettirebiliyor olması büyük başarı tabii ki… Her bölüm yeni heyecanla ekran başına insanları oturtuyor. Sarp konusunu çözmese de ilik meselesinde bir adım daha atıldı mesela. Bahar’ın bir kız kardeşi daha çıktı. Aslında çok konuşulmadı ama bu da dizi açısından ilginç bir gelişmeydi.

Şimdi o ilik Bahar’a uyarsa, olaylar bambaşka bir yere kayacak. İzleyici ise Sarp meselesinin peşine takıldı gidiyor!

Çünkü bu durum sinirleri iyice germeye başladı! Ortada ne olduğunu anlamadığımız bir ‘tehlike’ var! O da Sarp’ın geçmişinde saklı. Neredeyse 12-13 bölüm önce ortaya çıkan Sarp’la ilgili hala bir şey bilmiyoruz!

Tüm bunlara bakıldığında analizin başlığından yola çıkarak “Kadın dizisi ne yapmaya çalışıyor?” sorusunun tek yanıtı, sezonu aynı heyecanı kaybetmeden bitirmeye çalışıyor! Dolayısıyla tüm eleştiriler altında bile daha büyük hikayeler yoksa, Sarp ve Bahar belki de bu sezon hiç karşılaşmayacak!

Başka bir ters köşe ile senarist bizi başka bir yola savuracak. Muhtemelen Bahar’ın hastalığıyla ilgili bir gelişme. Tabii bu sadece bir tahmin.

Çözümlenecek çok düğüm var.  Ancak bu sezon bir şekilde Sarp ve Bahar karşılaşmazsa, izleyicide büyük bir kırılma noktası yaşanacak gibi duruyor!

Bakın bir izleyici durumu nasıl özetlemiş:

“Burdan Handeye seslenmek istiyorum dünkü bölüm çöptü tıpkı pikniğin olduğu bölüm ve ona benzeyenler gibi. Hiçbir şey değişmiyor bundan iki ay önce şirin in sarpı öğrendiği bölümden hatta ve hatta sarpın yaşadığı seyirciye gösterildiği fi zamanındaki bölümde izlemeyi bırakan dün akşamki bölümü açıp izlese hiçbir şey kaybetmez. Anladık sezon finalinde öğreniyor sarp ı bahar o da inşallah öğrenirse o bile meçhul. İnsan gerçekten hayret ediyor (!)”

İşte 31. bölüm tanıtımı: