Ana sayfa Dizi Haberleri Kadın dizisinin oyuncularına kimsenin sözü yok! Mesele başka!

Kadın dizisinin oyuncularına kimsenin sözü yok! Mesele başka!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Fox Tv’de yayınlanan Kadın dizisi, sezonun en dikkat çeken dizileri arasında yer aldı.

Özge Özpirinçci’nin hayranlarını bir kez daha şaşırtarak başarılı performansıyla dikkat çektiği dizide, usta oyuncular Bennu Yıldırımlar ve Şerif Erol’un da varlığı, diziye bambaşka bir hava katmayı başardı.

Seray Kaya’nın her ne kadar sevilmeyen karakterle sezon boyunca pek çok eleştiriyi üstüne almasına karşın, oyunculuğuyla ekranda göz doldurdu. Yeni jenerasyonun ‘en iyi kötüsü’ olarak bile adlandırıldı.

Doruk ve Nisan’ı oynayan küçük oyuncuların büyük başarısı da hep alkışlandı. Dizinin sezon ortasından itibaren görünmeye başlanan ismi Caner Cindoruk’la birlikte oyuncuların hiç birinin sosyal medya izleyenlerden performansları nedeniyle olumsuz bir eleştiri almamış olmadıkları zaten görülüyor.

Hem rollerine yakıştırılan hem de oyunculuklarıyla ekranları taçlandıran isimler, dizinin cast çalışmasında büyük başarı sağlandığının bir işareti.

Sarp’ın ortaya çıkmasından sonra gelişen olaylar, izleyicide her hafta soru işaretleri oluşturmaya başladı önce. Şirin’in bitmek bilmez kötülükleri ve kimsenin onu durduramaması, dizinin katalizörü olarak zaman zaman eleştirilse de heyecanı diri tuttu.

Ancak haftalar ilerledikçe Sarp’ın nasıl kurtulduğu, Pırıl’la nasıl tanıştığı, neler yaşadığı daha da çok merak edildi. En çok da sürekli olarak ‘tehlike altında’ olduklarını söyleyip durmaları ve bunun nedeninin anlaşılamaması izleyenleri gün geçtikçe daha da gerdi.

Üstüne bir de mafyavari durumların yaşanması, Suat’ın Şirin’i kaçırtması, tehditler, her kimden ve neden kaçıyorlarsa o sırrın bir türlü ortaya çıkmaması ve tabii ki Bahar ve Sarp’ın onlarca tesadüfe karşın, herkesin bilmesine karşın birbirlerinin varlığını öğrenememeleri izleyenleri delirtti.

KADIN TÜM BÖLÜMLER, SAHNELER VE VİDEOLAR İÇİN TIKLAYIN

Sosyal medyadan diziye eleştiri yağdıran izleyenlerin yorumları dikkatli incelenince, herkesin anlayabileceği ortak görüşler oluşuyor. Öncelikli olarak izleyenlerin oyuncuların performanslarıyla ilgili bir eleştirileri yok. Hatta övgüler yağdırıyorlar.

Sezon finalinde beklediklerini bulamayan izleyenlerin en büyük isyanı da senaryodaki gidişat oldu! Yoksa her fırsatta izleyici zaten oyuncuları bu eleştirilerin dışında tuttuklarını her fırsatta dile getiriyorlar.

Kadın dizisinin oyuncularına kimsenin sözü yok! Mesele başka! 8

Sorun şuydu aslında:

Dizinin farklı konusu, yoksulluğu ve yoksunluğu dramatize edip ajitasyona gitmek yerine hayatın olağan akışı içinde anlatma yolunu seçmesi, bir kadının yoksulluğun içinde iki çocuğuyla verdiği mücadelenin derinliğini anlatış şekli ve tabii hikayenin her bölümde heyecanı sürükleyen yan unsurlarla beslenmesi, Kadın dizisini bambaşka bir yere koydu.

Ekrandaki pek çok dizinin aksine, hayatın gerçekleriyle birebir örtüşmesi izleyenleri diziye çekerken, pek çok dizideki durağan sahneler, uzun uzun oyuncuların birbirlerine bakıp bir türlü söylenemeyen o cümleler, kelimeler arasında boğulmasına izin vermedi Kadın dizisi.

Hatta her hafta izleyenlere ters köşe yapan açılımlarla heyecanı diri tutmayı da başardı. Sezon sonuna doğru ise durum değişmeye başladı.

Sarp ve Bahar’ı karşılaştırmamak için neredeyse bin takla atıldı. Son bölümlerde izleyici, diğer dizilerdeki o durağan akışın aynısını Kadın dizisinde de görmeye başladı. Üstelik üstüste yayınlanan tanıtımlarla, dizinin en dikkat çekici kısımları verildi ve izleyici tahmin yürütmekte hiç zorlanmadı.

Sosyal medyadan yapılan yorumlara bakıldığında, izleyenlerin tanıtımdan zaten bir hafta sonraki bölümü anladıklarını ifade edip “Artık sadece fragman izlesem de yeter” söylemlerine rastlanmaya başlandı.

Bu tutum, sezon finali için de değişmedi. Tanıtımda verilen Doruk ve Sarp’ın karşılaşma sahnesinin zaten final olduğu anlaşıldı ve sosyal medyada da ifade edildi.

Hem ağırlaştırılmış, ilerlemeyen bir dizi profili ortaya çıkmaya başladı, hem de heyecanı sürükleyen ters köşeler artık izleyiciyi tatmin etmemeye. Dolayısıyla da sezon finalinde izleyenler büyük hayal kırıklığına uğradı.

Yeni sezonda Kadın dizisinin seyrini hep birlikte takip edeceğiz. Ancak ekrandaki duruşuyla bir fark yaratan dizinin gittikçe düştüğü durum izleyenlerini de üzüyor!

Kadın dizisinin oyuncularına kimsenin sözü yok! Mesele başka! 9

Sezon başında yeniden toparlanarak ilerlemesini hep birlikte diliyoruz. Çünkü hem oyunculuklarıyla hem de hikayesiyle Kadın dizisi aslında alkışı hak eden bir dizi. Tek problem araya Enver dedenin ölmesi, mafyavari durumların çoğalması, uzun uzun bakışlarla dakikalar harcanması, hayatın içinde olağan olmayan hallerin yaşanmasıyla Sarp ve Bahar’ın bir türlü karşılaşamaması, diziye tepkileri arttırıyor.

Yeni sezonda toparlanmış bir Kadın dizisi izlemeyi bekliyoruz…

Bakın dizinin resmi instagram sayfasında bir izleyicinin yaptığı yorum, aslında tüm durumu özetliyor:

“Biz oyuncuları gömmüyoruz zaten, küçük yaştan büyük yaşa hepsi çok iyiler, ona da lafımız yok. bizim demeye çalıştığımız bu dizide başlardaki heyecan yok. gelecek bölüme tahmin yürütüp, bizi ters köşe yapan dizi demekle ‘aa gelecek bölüm zaten şu olur o besbelli’ deyip noktası virgülüne tutması ayrı. Madem bunları herkes düşünebiliyor fark nerede?  yani demeye çalıştığımız bu sevilen dizi yok olacak.”