Ana sayfa Dizi Haberleri Kadın, Fatmagül’ün Suçu Ne, Sen Anlat Karadeniz, Sıla, Anne ve Hercai gurur kaynağı oldu!

Kadın, Fatmagül’ün Suçu Ne, Sen Anlat Karadeniz, Sıla, Anne ve Hercai gurur kaynağı oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – İspanya’da Türk dizileri özellikle kadın izleyiciler tarafından takip ediliyor. Nova isimli tematik kanalda yayınlanan Türk dizileri arasında en çok hangilerinin izlendiği konusu hep merak ediliyor.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu bu durumu köşe yazısında paylaştı.Formulatv isimli internet sitesini kaynak olarak gösteren Sina Koloğlu’nun yazısına göre Nova TV isimli tematik kanalda en çok izlenen 5 dizimiz ve kaç kişi tarafından izlendiği ortaya çıktı.

Sina Koloğlu, şöyle yazdı: “Efendim, bir de sıralaması var kanalın Türk dizileri üzerine. İlk beş şöyle: ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ 744 bin kişi ile birinci. Onu ‘Sen Anlat Karadeniz’ (585 bin kişi), ‘Sıla’ (579 bin kişi), ‘Anne’ (579 bin kişi), ‘Hercai’ (513 bin kişi) ile takip ediyor. (Kaynak: formulatv)”

Görüldüğü üzere tematik kanal olan Nova’da Türk dizilerinin izlenme sayıları o kadar da büyük kitleleri işaret etmiyor. İspanya’da yayınlanan Türk dizileri arasında bir tek Kadın dizisi başka bir gözle bakılmayı hak ediyor.

Türkiye’de gördüğü müthiş ilginin bir benzerini İspanya’da yaşayan Kadın dizisi, büyük bir başarı kazandı. Batı Avrupa’da ulusal kanallar içinde prime-time’da yayınlanan ilk Türk dizisi de yine Kadın oldu.

FOX’ta yayınlandığı 3 sezon boyunca Salı günlerinin en çok izlenen dizisi olan Kadın, İspanya’nın en büyük medya kuruluşlarından olan Atresmedia TV Grubu’nun Antena 3 kanalında Temmuz ayının başlarında prime time’da yayınlanmaya başladı.

Yurt dışı satışını Calinos Entertainment’ın üstlendiği ve ilk bölüm yayınıyla İspanya’da tarih yazan dizi prime time’da 12,7 share alarak, bir milyonu aşkın izleyiciye ulaştı ve Salı gecesinin lideri oldu. Bu gelişme de gösteriyor ki, Kadın dizisi İspanya’da en çok izlenen Türk dizisi konumunda bulunuyor.