Ana sayfa Foto Galeri Kanatsız Kuşlar dizisinin yönetmeni Mustafa Kemal Uzun dizinin figüranı tarafından öldürüldü!

Kanatsız Kuşlar dizisinin yönetmeni Mustafa Kemal Uzun dizinin figüranı tarafından öldürüldü!

tarafından ker_def

Kanatsız Kuşlar dizisinin yönetmeni Mustafa Kemal Uzun dizinin figüranı tarafından öldürüldü! 7

MUSTAFA KEMAL UZUN KİMDİR?
1959 doğumlu Mustafa Kemal Uzun; Genco, Kanatsız Kuşlar gibi reyting rekortmeni dizilerin yanı sıra Deli Saçması, Ankara Yazı, Boşu Bir Yerde gibi filmlerin de yönetmenliğini yapmıştı. 49 film ve dizinin yönetmenliğini yapan isim, 3 film senaryosu yazdı, 4 filmde de oyuncu olarak kamera karşısına geçti. Uzun, bugüne kadar 8 ödül aldı.
Balıkesir Gönen’de doğan Uzun, ilk ve orta okulu Gönen’de okudu. Öğretmen olan babasının tayini dolayısı ile İstanbul’a geldi. İstanbul Üniversitesi İktisadi Ve Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik Ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’nda okudu. Okulda sinema-televizyon eğitimi alırken bir taraftan da Yeşilçam ve reklam sektöründe kamera asistanlığı yaptı. Daha sonra Arzu Film ailesine katılarak bir çok filmin senaryo gurubunda ve reji kadrosunda yer aldı. Uzun yıllar Ertem Eğilmez’in asistanlığını üstlendi ve son dönem Arzu Film yapıtlarında yazar, oyuncu ve reji asistanı olarak görev aldı.
Yine Ertem Eğilmez’le Şan Tiyatrosu’nda birlikte sahneye koydukları ‘Hababam Sınıfı’ ve ‘Bin Yıl Önce Bin Yıl Sonra’ isimli müzikallerde çalışırken Haldun Dormen’le tanışıp tiyatroya başladı.
Dormen Tiyatrosu’nda oyunculuk yaptığı dönem Haldun Dormen’le birlikte TRT’ye ‘Kamera Arkası’ adlı sinema programında yer aldı.