Ana sayfa Dizi Analiz Kara Ağaç Destanı dizisinin 1. bölüm analizi!

Kara Ağaç Destanı dizisinin 1. bölüm analizi!

tarafından ker_def

TRT 1’in yeni dizisi ‘Kara Ağaç Destanı’ 23 Şubat Cuma akşamı ilk bölümüyle ekrana geldi. 1950’den başlayıp 1970’li yıllarda devam eden ‘Kara Ağaç Destanı’ Anadolu’nun kadim topraklarında iyiliğin yanında kötülüğün, varlığın dünyası ile yokluğun gerçeğini yan yana anlatıyor.

Başrollerinde Olgun Şimşek, Emre Kıvılcım, Meltem Akçöl, Özlem Conker, Hakan Boyav, Merih Öztürk’ün yer aldığı dizinin yapımcılığını Hasan Karul üstlenirken, yönetmen koltuğunda Ufuk Hakan Eren oturuyor.

Kara Ağaç birinci bölümde neler yaşandı? İşte dizinin 1. bölümünde yaşananlar ile ilgili detaylar:

Harranlı Celal, Kara Ağaç’ın tüm topraklarına sahip olup kudretli bir ağa olsa da kendisine karşı gelen Osman Ağa ile başı derttedir. Celal Ağa topraklarına göz diktiği ve Kara Ağaç’a su getirmek için gece gündüz çalışan Osman Ağa’yı öldürtür. Osman Ağa’nın karısı ve Celal Ağa’nın karısının doğumu aynı anda başlayınca Kara Ağaç’ın kaderi dönüşü olmayan bir şekilde değişti.

Asiye o gece dünyaya yine bir kız çocuğu getirdi ancak Celal Ağa’nın erkek evlat hasretini bilen kâhyanın karısı Naile, Celal Ağa’nın Asiye’ye ve kızlarına zarar vermesinden korkarak Raziye’nin oğluyla Asiye’nin kızını değiştirdi. Celal Ağa’nın Ömer isimli bir erkek evladı olurken Sultan ise Raziye ile birlikte sürgün edildi.

Salim’in devesinin köyün ortasına çökmesi Celal Ağa’nın huzurunu kaçırdı. Bu sırada Osman Ağa’nın kızı Sultan yıllar sonra ettiği intikam yeminiyle Kara Ağaç’a geldi. Sultan’ın geçtiği köprü çökünce Sultan, Kanlıdere’ye düştü. Durumu fark eden Ömer, hemen suya atladı ve Sultan’ı kurtardı. Ömer apar topar Sultan’ı konağa getirerek tedavi edilmesini sağladı.

Diğer yanda Kara Ağaç’a baraj yapılacağı haberi köyde huzursuzluğa neden olurken Celal Ağa bu durumun önüne geçmek için Devranoğlu Latif Bey ile anlaşma yaptı. Celal Ağa, Ömer’e, Latif Bey’in kızı ile evleneceğini söyledi. Böylelikle topraklarını korurken Devranoğulları’yla da aradaki husumet son bulacaktı. Ömer bu anlaşmaya karşı çıktı.

Ömer’in Celal Ağa’nın oğlu olduğunu öğrenen Sultan hiçbir şey demeden konaktan ayrıldı. Ömer her yerde Sultan’ı ararken, Sultan’ın geride bıraktığı eşyaları Asiye’ye verildi. Asiye, Sultan’ın çantasından çıkan Osman Ağa’nın fotoğrafını görünce yıllardır özlemini çektiği kızının Sultan olduğunu anladı.

Bu sırada herkes Celal Ağa’nın emrini yerine getirmek için köy meydanında toplandı. Sultan uğursuzluk getireceğine inanılan devenin ayağa kalkmasını sağlarken köye baraj inşaatını getirecek mühendis olduğu da ortaya çıktı. Ömer ise rüyalarında gördüğü kızın gerçekte kim olduğuyla yüzleşti.