Ana sayfa Dizi Haberleri Kara Sevda dizisi İspanya’da ortalığı fena karıştırdı!

Kara Sevda dizisi İspanya’da ortalığı fena karıştırdı!

tarafından ker_def

Türk dizilerinin İspanya’daki serüveni güçlenerek devam ediyor.

Dizilerimizi büyük bir ilgi var.

Bu ilginin ardından Meksika-Türk dizileri savaşı da İspanya’da başlamış durumda.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, bu savaşı köşesine taşıdı.

Türk ve Meksika dizileri arasındaki rekabete son katılan dizi Kara Sevda oldu.

Koloğlu şöyle diyor: İspanya’nın yeni gözdesi Türk dizileri… Bizim yapımlar, ‘telenovela’ kategorisinden işlem görüyor. Eh bu alanın yıllardır sahibi Latin ülkeleri. ‘Nerede patlayacak?’ diye bekliyordum, İspanya’dan geldi. Ülkenin önemli medya topluluğu Mediaset,
23 Ekim’de ‘Kara Sevda’ dizisinin yayınına başladı. Hem de beş kanalında aynı anda birden…”

Kara Sevda dizisiyle yapılan bu atak İspanya’da çok konuşulmakta…

Mediaset kanalının Kara Sevda atağına karşı rakibi Astresmedia Meksika dizisini uzatarak yanıt verdi. Nova kanalı 22 Ekim’de final yapmayı düşündüğü ve çok sevilen Meksika dizisini Kara Sevda yüzünden bitirmeyecek.

Sina Koloğlu, bu durum için şöyle yazıyor: “Bu hareketle ilgili şöyle bir yorum yapılıyor. Altresmedia’dan böyle bir karar beklenmiyordu. Mediaset her ne kadar böyle çok kanallı bir atakla bu zaman diliminde söz sahibi olmak istese de Meksika dizisini liderlikten etmesi mümkün görülmüyor. Dahası, Atresmedia, ‘telenovela’ konusunda uzman bir kanal.

Kara Sevda dizisi İspanya'da ortalığı fena karıştırdı! 7

Hemen belirtelim, Atresmedia bünyesindeki Nova TV’de, ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’, ‘Ezel’ ve ‘Kara Para Aşk’ dizilerini yayınlanıyor. Özetle rakibi de bir Türk yapımı alarak onu mat etmeye çalıştı. İspanya’da ‘telenovela reyting savaşında’ Türk ve Latin dizilerinin çarpışması anlaşılan devam edecek.”