Ana sayfa Dizi Haberleri Kara Tahta dizisinde direkten dönen TRT1, Seni Kalbime Sakladım’ı bitirirse prestij kaybına uğrar!

Kara Tahta dizisinde direkten dönen TRT1, Seni Kalbime Sakladım’ı bitirirse prestij kaybına uğrar!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – TRT1 ekranında dizi izlemenin en güzel yönlerinden birisi özel kanallar gibi yapmayıp da dizilere daha fazla süre tanıması ve o hikayeyi beğenip ekran başına geçen izleyicilere de saygını sergilemesi oldu. Bu zamana kadar da TRT1 ekranında dizi izleyenler, reytingler nedeniyle bir dizinin aniden yayından kaldırılmayacağını biliyordu. Fakat bu durumun değişmeye başlayabileceği ile ilgili işaretler geliyor.

Sezon sonuna doğru yayınlanmaya başlanan Kara Tahta dizisi için 10. bölümde yayından kaldırılma konusu gündeme gelmişti. İlk başta böyle bir karar alınsa da hemen vazgeçildi. Kara Tahta dizisinin kadın başrolü Miray Daner de final kararından hemen dönüldüğünü açıklamıştı. TRT1 için Kara Tahta dizisini daha henüz hikaye kendini bulmadan yayından kaldırması büyük bir prestij kaybı olacaktı. Ancak bu durum son anda engellendi. Kara Tahta dizisi de halen yayınlanıyor ve yaz ekranındaki diğer dizilere nazaran ortalama oranlarla yoluna devam ediyor.

Son dönemde ise sosyal medya ve bazı basın yayın organlarında Seni Kalbime Sakladım dizisi için yedinci bölümde final kararı alındığı yönünde iddialar ortaya atıldı. TRT1’in 7. bölüm itibari ile yani gelecek hafta diziyi bitirebileceğine yönelik bilgiler izleyicileri de rahatsız etti.

Kara Tahta dizisinde direkten dönen TRT1, Seni Kalbime Sakladım'ı bitirirse prestij kaybına uğrar! 7

Sevda Erginci kariyeri boyunca ilk kez bir romantik komedi dizisinde yer alırken, Ekin Mert Daymaz ile de çok iyi bir partnerlik süreci yaşıyor. İki genç oyuncunun başarılı performansları ve hikayenin de naif, ailece izlenebilecek bir hikaye olması da dikkat çeken diğer detaylardı.

Seni Kalbime Sakladım dizisinin reytingleri düşük geliyor. Özellikle de Duy Beni ve Gelsin Hayat Bildiği Gibi isimli iki iddialı yaz dizisinin karşısında romantik komedi hikayesinin daha çok izleyici çekmesi zor gözüküyor. Gün değişikliği düşünülebilirdi ama iddialar gerçek çıkar da Seni Kalbime Sakladım dizisi 7. bölümde bitirilir ise bu durum TRT1’in dizi imajına kara bir leke olacaktır.

Birçok izleyici bu durumu örnek görerek ilerleyen dönemde yayınlanacak dizilere de temkinli yaklaşabilir. Özel kanallara güvensizlik sergileyen izleyicilerin bazı yapımları izlemek isteseler bile tutmayacağını düşünerek hiç başlamadığı da sosyal medyada yapılan yorumlara yansıyor.

Seni Kalbime Sakladım projesine erken final yaptırmak, TRT1 adına bugüne kadar koruduğu imajından vazgeçme anlamına da gelecektir.