Ana sayfa Sosyal Medya Kardeşlerim’de senaristlerin büyük hatası! Reyting düşüşünün sebebi yoksa bu mu?

Kardeşlerim’de senaristlerin büyük hatası! Reyting düşüşünün sebebi yoksa bu mu?

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – ATV’nin geçen sezon başlayan ve kısa sürede büyük başarı yakalayan dizisi Kardeşlerim cumartesi akşamının reyting birincisiydi. Ancak bu sene işler değişti. TRT 1’de yayınlanan Gönül Dağı, cumartesi gecesi liderliğini ele geçirdi. İzleyiciler, dizide senaristlerin büyük bir hata yaptığını söylüyor. Bu da akıllara “Reyting düşüşünün sebebi acaba bu mu?” dedirttiriyor.

Anne ve babasını arka arkaya kaybeden dört kardeşin dram yüklü hikayesini anladan Kardeşlerim dizisi geçen sezon özellikle genç oyuncularıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Dizi, başladıktan kısa süre sonra reytinglerde çok başarılı olurken sosyal medyanın da en çok konuşulan yapımlarından biri olmuştu.

Kardeşlerim dizisi ilk sezonda ağır dram yüklü bir diziydi. Dört kardeşin anne ve babasını acımasız bir iş adamı sebebiyle arka arkaya kaybetmesi, beş parasız hayatta tutunmaya çalışmaları, arkalarından iş çeviren insanlara rağmen mücadeleleri izleyiciyi çok etkilemişti.

Kardeşlerim'de senaristlerin büyük hatası! Reyting düşüşünün sebebi yoksa bu mu? 10

Ancak yeni sezonda hikaye biraz değişti. Bu değişim de izleyicinin dikkatini çekti. İzleyiciye göre Kardeşlerim dizisi artık dramdan çok entrikayla dolu bir dizi. Bu durum dizinin hayranlarının da hiç hoşuna gitmedi.

İzleyici tepkisini özellikle, Twitter’da TV dizisi eleştirileri yapan Deniz Tural’ın “Kardeşlerim severler Ömer diziden ayrılmayacak diye duyum aldım. Yüreğinize su serper umarım.” paylaşımının üzerine geldi.

Bir izleyici içerikteki değişime tepkisini “Sürekli aynı konular içinde döndüğümüzü ilk sezondaki dramı özlediğimizi biraz çeşitlilik istediğimizi de iletir misiniz Deniz Bey? Detaylar çok önemsenmiyor “ne yazarsak izlerler” diye düşünülüyor, biz de darlanıyoruz.”

Kardeşlerim'de senaristlerin büyük hatası! Reyting düşüşünün sebebi yoksa bu mu? 11

Bir başka izleyici de “Dizi dram dizisinden entrika dizisine döndü ve bu durum hikâyenin sıcaklığına zarar veriyor. Aynı olayları aynı karakterler üzerinden tekrar tekrar izlemek heyecanlandırmıyor artık çünkü sonunu zaten biliyoruz. Umarım senarist bunları da dikkate alır.” diye yazdı.

Kardeşlerim'de senaristlerin büyük hatası! Reyting düşüşünün sebebi yoksa bu mu? 12

Bir başka Kardeşlerim hayranı da aynı dertten muzdaripti: “Deniz Bey senaryoda belli bir tekrarlanma söz konusu. Artık gelecek bölüm ne olacak tahmin edebiliyoruz. Sevgilisiz genç bırakmadılar. Ellerindeki çiftiler doğru işlemiyorlar. Kardeşlerim eski bağları yansıtılmıyor. Dram yönünü baya boşladılar entrika görüyoruz.”

Kardeşlerim'de senaristlerin büyük hatası! Reyting düşüşünün sebebi yoksa bu mu? 13