Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Kayra Aleyna Zabcı Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Kayra Aleyna Zabcı Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Kayra Aleyna Zabcı, 21 Ağustos 2001 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Kayra Aleyna Zabcı
Doğum Tarihi: 21 Ağustos 2001
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.64 m.
Kilosu: 47 kilo
Burcu: Başak
Göz Rengi: Mavi
Instagram: https://www.instagram.com/kayrazabci/

Kayra Aleyna Zabcı Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Aslen Malatyalı. İstanbul’da doğup büyüdü.

Çocukluk yılları: Çocuk yaşlarda katıldığı Best Model Çocuk Türkiye yarışmasında birinci oldu. 12 yaşında katıldığı  Best Child Model of the World (Dünya Çocuk güzellik yarışmasında) da birincilik aldı. 12 yaşından itibaren oyunculuk yapıyor. “Küçük yaşlarda bu sektöre atıldım. Türkiye birincisi olduktan sonra dünya finali için Bulgaristan’a gittim ve orada birçok yabancı ülkenin kültürünü yakından tanımış oldum. Bir hafta boyunca orada yapmış olduğumuz yarışma etkinliklerinde inanılmaz haz aldım ve bu sektöre girme konusunda çok daha kararlı oldum.”

Eğitim hayatı: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’nde eğitim aldı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü’nde eğitimine devam ediyor.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2013 yılında, ‘Harem dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Gülperi’ dizisinde canlandırdığı ‘Gülperi’nin gençliği’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Sosyal:  Setten arta kalan zamanlarında ailesiyle vakit geçirmeyi seviyor.  “Set dışındaki zamanda ilk başta uyuyorum, sonrasında ailemle vakit geçiriyorum. Ailemden geriye kalan fırsatlarda da arkadaşlarımla vakit geçirmeye tiyatro sahnesine gidiyorum.”

Düşünce yapısı: Kariyerine çocuk oyuncu olarak başlamasının avantaj olduğunu düşünüyor. “Bir kere heyecanını yenmiş oluyorsun bir noktada ve ne yapman gerektiğini biliyorsun. Yani ilk set deneyimin gibi olmuyor, çünkü küçüklüğümde başladım. Bu yüzden aslında neyin nerede olduğunu, kameranın hangi açısından girileceğini ya da çıkılacağını kavramış oldum.”

Mutluluk kaynağı: Küçük yaşlarından itibaren pek çok usta isimle birlikte rol almış olmaktan mutluluk duyuyor. “Usta isimlerle çalışmak oyunculuğa küçük yaşta başlayan biri olarak benim için güzel ve unutulmaz bir deneyimdi. Hepsinden çok şey öğrendim. Setteki disiplin, oyunculuk, teknik bilgiler ve daha fazlası… Okulla beraber bu zamana kadar geldiğim için çok mutlu ve memnunum.”

İlk sinema filmi: Yağmur Taylan- Durul Taylan / Küçük Kıyamet

Hayata bakışı: Hem dizi setleri hem de İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü’nde eğitim görüyor. İkisini aynı anda yürütmenin zor olmadığı görüşünde. “Eğer hedefleriniz varsa onlara ulaşmak için tabii ki de çabalamak gerekiyor. Ben hem öğrenci hem çalışan biri olarak kendimi düşündüm. Okulda öğrencisiniz ve öğrenci olarak da sorumluluklarınız var. Sette çalışansınız ve sette de sorumluluklarınız var. İkisi birbirinden çok farklı. Ben bu bilinçle yola çıktım, çok şükür sonuna kadar başardım. Her meslekle eğitim nasıl şartsa bu sektörde de öyle bence. Elbette sanatta yetenek de olması gerekiyor. Yetenek ve eğitim birlikte yoğurulmalı, sadece yetenekle bir yere gelmek günümüz için büyük risk. Başarılı olmuş oyunculara baktığımızda hepsi hem yetenekli hem de bu işin eğitimini almış, doğru yönlendirilmişler.”

Kayra Aleyna Zabcı Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İş hayatına bakışı:  Oyunculuk kendisini bildi bileli en zevk aldığı alan. Çocuk oyuncu olarak kariyerime başladığım için setlere ve büyük bütçeli projelere alışkınım. İş disiplinini erken yaşlarda almak şimdiki yaşlar için çok büyük bir kolaylık sağlıyor. Kendimi bildim bileli en fazla zevk aldığım ve en mutlu olduğum alan. Bir kere özgür olabiliyorsun. Hayatın içinden birçok insan olabiliyorsun, birçok mesleği yapıyorsun, birçok karakterin oluyor. Yazı üzerine yazılmış bir karaktere ruh ve can oluyorsun. Çok fazla rengin oluyor ve bunları deneyimlemek keyif veriyor bana. Oyuncu olmasaydım da muhtemelen yine sahne üzerinde bir şey yapardım. Ben öyle oturup mesailer harcayabileceğim ve yazı yazabileceğim bir meslek yapabileceğimi düşünmüyorum. Benim hareket etmem gerekiyor, yani çok çalışıp çok yorulmam gerekiyor.

Çünkü yorulmak, çok çalışmak beni motive ediyor. Küçüklüğümde içimde kalan şey balerin olmaktı. Herhalde bir daha dünyaya gelsem balerin olmayı çok isterdim.”

Kariyer planı: Kendisine deneyimlemediği hobileri ya da meslekleri öğreten karakterleri seviyor. “Açıkçası bu doğrultuda birçok karakter olabilir ama çok oynamak istediğim bir aksiyon dizi ya da film olabilir. Çünkü aksiyon izlemeyi de çok seviyorum. Oynayacağım karakterin ne yaşarsa yaşasın sonunda halka doğru mesaj verebilen ya da bir noktada bazı şeyleri eleştirebilen bir karakter olmasını isterim.”

Rol modelleri; “Duruşlarını ve kişiliklerini beğendiği oyuncular olarak Tilbe Saran ve Demet Evgar’ı söyleyebilirim.”

Kayra Aleyna Zabcı Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Moda ile arası nasıl: Modayla arası küçüklüğünden itibaren iyi. “Ben giyinmeyi çok severim. Ama bu yoğun tempoda çıkıp alışveriş yapabileceğim bir fırsatım olmuyor. O fırsat olduğunda da bunu onunla değerlendirmiyorum. Onun için bu ara modayı annemle takip ediyorum. Tarzımı da bildiği için bu süreçte alışverişlerimi annem yapıyor ve beni annem giydiriyor diyebilirim.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2022- Zeytin Ağacı

2022-Canim Annem / Nazlı’nın üvey kız kardeşi

2019/2020- Doğduğun Ev Kaderindir / Yasemin

2018/2019- Gülperi/ Gülperi’nin gençliği

2017/2018- Vatanım Sensin

2016- Seddülbahir 32 Saat

2015- Aydamaya / Ada

2014- Asktan Kaçılmaz

2014- Küçük Ağa

2012/ 2013- Muhteşem Yüzyıl

2013- Harem

SİNEMA FİLMLERİ

2017- Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı/ Elif Agman

2006- Küçük Kıyamet

TİYATRO OYUNLARI

2018- Kanlı Nigar / Oyuncu