Ana sayfa Dizi Haberleri Kendine Gel Yalı Çapkını! Senaristler yüksek reytinge güvenmesin her şey tepetaklak olabilir!

Kendine Gel Yalı Çapkını! Senaristler yüksek reytinge güvenmesin her şey tepetaklak olabilir!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Star TV ekranında Cuma akşamları yayınlanmakta olan Yalı Çapkını dizisinin başarısı herkes için büyük sürpriz oldu. Dizi hayranları Afra Saraçoğlu ile Mert Ramazan Demir’in uyumuna ve yüksek enerjisine tutuklu kaldı. Hikayenin de güzel olması ve yan karakterlerde çok etkili oyuncuların güçlü performansları ile birlikte milyonlarca kişi dizinin sadık izleyicisi haline geldi.

15’li reytinglere ulaşarak bu sezonun zirvesine çıkan ve tüm bölümleri çift haneli reytingler elde edebilen Yalı Çapkını, kuşkusuz ki son yılların en başarılı projelerinden birisi olma başarısını da gösterdi.

Ancak senaryo konusunda ve hikayenin ilerleyişi noktasında izleyicilerin itirazları da hızla artmaya başladı. Diziyle ilgili senaristlerin dikkatini çekmek isteyen on binlerce dizi hayranı, “Kendine Gel Yalı Çapkını” etiketi üzerinden adete kampanya başlattı.

Kendine Gel Yalı Çapkını! Senaristler yüksek reytinge güvenmesin her şey tepetaklak olabilir! 9

Bu kampanya sosyal medyada büyük yankı bulurken, birçok kişi de kendi fikirlerini belirten yorumlarla senaristlere ulaşma çabasına girdi.

Hikayenin gidişatından memnun olmayanlar, “Bu saçmalığı izlemek istemiyoruz” diyerek çeşitli konular hakkında rahatsızlıklarını ortaya koydu.

Esme karakterinin çektiği çilenin detaylarını izlemek isteyenler bir yana, Necip Usta olarak büyük beğeni toplayan Menderes Samancılar’ın hikayeden erken ayrıldığına yönelik eleştiriler de bulunuyor.

Bir başka dizi hayranı ise, çok fazla karaktere sahip olan hikaye içinde bu karakterlerin hiçbirinin güçlü bir şekilde yazılmadığı eleştirisi yaptı. Bazı karakterlerin adeta figüran konumuna düştüğü eleştirisinde bulunan izleyiciler, “Senarist sadece Pelin’i özenerek yazmakla meşgul” diyerek de eleştiriler yöneltiyor.

Kendine Gel Yalı Çapkını! Senaristler yüksek reytinge güvenmesin her şey tepetaklak olabilir! 10

Dizide Buçe Buse Kahraman’ın canlandırdığı Pelin karakterinde birçok izleyici güçlü itirazlar ortaya koyuyor. Bir dizi hayranı şu yorumu yaptı: “Sanırsın başrol Pelin. Reytinge güvenip sürekli kavga eden SeyFer ve Pelin’in peşinden koşan Ferit yazıyorlar. Ferit neden Pelin’in arkasından koşuyor. Bu ne saçmalık, metres üzerinden gidiyor dizi.”

Dizinin toplumun ahlak anlayışına zarar verdiği yönünde itirazlar da geliyor ve başrolde yer alan Afra Saraçoğlu ile Mert Ramazan Demir’in uyumunun da yeterince iyi kullanılamadığı yönünde eleştiriler bulunuyor.

Kendine Gel Yalı Çapkını! Senaristler yüksek reytinge güvenmesin her şey tepetaklak olabilir! 11

Yalı Çapkını dizisinde senaristlerin reytinge çok fazla güvenerek biraz hikayenin gücünü zayıflattığı eleştirileri dikkat çekiyor. İşte bu noktada dizi adına büyük bir imaj kaybının yaşanmakta olduğu ve senaristlerin hikayeye yönelik eleştirileri ciddiyetle değerlendirip, reytinglerin yüksekliğine çok da güvenmemesi gerekiyor.