Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Keşanlı Ali Destanı ünlü isimlerin de katılımıyla sahnelendi!

Keşanlı Ali Destanı ünlü isimlerin de katılımıyla sahnelendi!

tarafından ker_def

Dünya prömiyerini 1964'te yapan Türk tiyatrosunun kült eseri “Keşanlı Ali Destanı” 56. yılında perdelerini, yepyeni bir kadro ve ilk günkü ihtişamıyla TİM Show Center’da yeniden açtı! Prömiyerine; Hande Soral – İsmail Demirci, Sinem – Mustafa Uslu, Alper Saldıran, Kalben, Kubat, Derya Alabora, Ayça Erturan, Bihter – Barış Dinçel, Şoray Uzun, Ayşe Tolga, Ayşen İnci, Yıldız
Kültür, Suna Keskin, Anta Toros, Serpil Tamur, Burak Satıbol, Memet Özer, Ceren Akdağ, Mine Söğüt, Gamze Kuş, Levent Erden ve Mesut Süre gibi birçok ünlü ismin katıldığı “Keşanlı Ali Destanı” Yücel Erten rejisiyle, bu kez Pervasız Tiyatro prodüksiyonuyla sahneleniyor.

Birce Akalay, İlker Ayrık, Meral Çetinkaya, Köksal Engür, Nilgün Kasapbaşoğlu, Aykut Taşkın ve Hilmi Özçelik’le birlikte 50 kişilik oyuncu kadrosunun yer aldığı oyunun biletleri, biletix.com adresinden ve TİM Show Center’dan temin edilebilir.

“Keşanlı Ali Destanı” ilk kez 1964’te Gülriz Sururi, Engin Cezzar, Semiha Berksoy başta olmak üzere 40 kişilik dev bir kadro ve Genco Erkal rejisiyle dünya prömiyerini yapmıştı. Türkiye’de epik tiyatronun öncüsü kabul edilen Haldun Taner’in, epik bir halk tiyatrosu üslubunda kaleme aldığı; Yalçın Tura’nın müziklerini yazdığı “Keşanlı Ali Destanı”, Yücel Erten rejisiyle ve 50 kişilik yepyeni bir kadroyla önceki akşam ilk kez sahnelendi. Seyircinin yoğun ilgisiyle karşılanan oyun, uzun süre ayakta alkışlandı.

İlker Ayrık’ın Keşanlı Ali’yi, Birce Akalay’ın Zilha karakterini canlandırdığı “Keşanlı Ali Destanı”nda duayen oyuncular Meral Çetinkaya Şerif Abla; Köksal Engür Derviş Dayı/Sarhoş Rasih; Nilgün Kasapbaşoğlu Madam Olga, Aykut Taşkın ise İzmarit Nuri karakterlerine hayat veriyor. Ayhan Anıl, Cem Cücenoğlu, Hilmi Özçelik ve Burak Şafak’ın da rol aldığı oyunun dekorunda Barış Dinçel, kostüm tasarımında Gamze Kuş, ışık tasarımında ise Yakup Çartık’ın imzaları yer alıyor.

Müzik direktörlüğünü Çiğdem Erken’in üstlendiği oyunun koreografisi Hamit Erentürk’e ait. Oyunda, 50 kişilik oyuncu kadrosuna 10 kişiden oluşan bir orkestra eşlik ediyor.

Her yönüyle yerli ve bir o kadar da modern; halkın kendi yaşantısını, meselelerini, arzularını yansıtan “Keşanlı Ali Destanı”, 29 Şubat 2020 Cumartesi akşamı saat 20.30’da TİM Show Center’da izlenebilir. Oyunun biletleri, biletix.com adresinden ve gişeden temin edilebilir.