Ana sayfa Dizi Fragmanları Kıbrıs Zafere Doğru dizisinde acı veren ayrılık!

Kıbrıs Zafere Doğru dizisinde acı veren ayrılık!

tarafından ker_def

Cuma akşamları TRT1 ekranında yayınlanan Kıbrıs Zafere Doğru dizisinde, şehit pilot yüzbaşı Cengiz Topel karakterine hayat veren Kemal Uçar izleyicilerle artık bu yapımda buluşamayacak. Başarılı performansı ile büyük övgü alan Kemal Uçar, rolü canlandırırken psikolojisinin de bozulduğunu açıklamıştı.

Bu hafta Cengiz Topel’in cenaze sahnesinde de izleyiciler yoğun duygular yaşayacak ve birçok kişi gözyaşı dökecek. TRT 1 ekranlarında yayınlanan, Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesini ekranlara taşıyan, “Kıbrıs Zafere Doğru”, 12 Kasım Cuma akşamı saat 20.00’de on dördüncü bölümüyle ekranlara geliyor.

Kıbrıs Zafere Doğru dizisinde acı veren ayrılık! 7

Dizide bu hafta; Cengiz Topel’in şehit edilmesi üzerine Ankaralı intikam yemini edecek. Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel’in Kıbrıs’ta yapılan cenaze merasiminin ekrana geleceği bölüm, tarihin unutulmayan anlarına ışık tutacak.

Dizinin yeni bölümünde neler olacak? İşte tüm detaylar: Yüzbaşı Cengiz Topel’in öldürülmesi üzerine Ankaralı, Türkiye’ye dönüp arkadaşının cenazesini annesine teslim etmeden önce intikam yemini eder. Bu yolda yalnız hareket edip başka kimsenin sorumluluğunu almak istemeyen Ankaralı’yı, mücahit kardeşleri yalnız bırakmaz.

Kıbrıs, Yüzbaşı Cengiz’e gözyaşlarıyla dolu bir cenaze merasimi düzenlerken Ankaralı, intikam için ölüm görevine çıkar. Ankaralı’nın gerçek adı ve soyadını içeren mektup geride kalanlara ulaştırılır. Ankaralı’nın vedası sadece Kıbrıs’a değil tüm sevdiklerine acı bir haberle gelir.

Yönetmenliğini Osman Taşcı ve Barış Erçetin’in üstlendiği, senaryosunu Emre Özdür ve Başar Başaran’ın kaleme aldığı dizinin başrollerini Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu paylaşıyor.

“Kıbrıs Zafere Doğru” çok konuşulacak yeni bölümüyle 12 Kasım Cuma akşamı saat 20:00’de TRT 1’de…