Ana sayfa Sosyal Medya Kırmızı Oda İranlı izleyicileri kızdırdı! “Ülkemizde ikinci eş normal değil. İyice öğrenin de öyle yazın!”

Kırmızı Oda İranlı izleyicileri kızdırdı! “Ülkemizde ikinci eş normal değil. İyice öğrenin de öyle yazın!”

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Yapımını OGM Pictures’ın gerçekleştirdiği, Gülseren Budayıcıoğlu’nun gerçek karakterlerin gerçek yaşam öykülerini barındıran eserlerinden uyarlanan ‘Kırmızı Oda’, TV8’de ekrana gelmeye devam ediyor. Reytingleri çok yüksek giden dizi 35. bölümünde AB ve 20+ABC1 kategorilerinde birinci olmuştu.

Cuma akşamları izleyicilerle buluşan Kırmızı Oda dizisi sürekli değişen oyuncuları ve konuk ettiği ünlü isimlerle izleyicilerin büyük beğenisini topluyor. Ancak dizinin son bölümünde senaryoda öyle bir hata yapıldı ki İranlı izleyicilerin tepkisi büyük oldu.

Kırmızı Oda’nın 35’inci bölümünde; kliniğe ilk kez gelen Mitra (Melisa Aslı Pamuk), babasının annesiyle tanıştığında evli bir adamken, annesinin ondan vazgeçmeyerek ikinci eşi olmaya razı olduğunu ancak babasının cinayet şüphelisi olarak aranmasından sonra her şeyin alt üst olduğunu anlatmıştı. Mitra’nın klinikte Vahit’i (Uğur Yücel) gördüğünde neden saklandığı ise merak konusu olmuştu.

Ancak İranlılar, Kırmızı Oda’da ülkelerinde ikinci eşin normal bir durummuş gibi gösterilmesine çok sinirlendi. İran’da evliliğin yaygın ve normal olmadığına dikkat çeken izleyiciler TV 8’e “İranlılara saygı duy” çağrısında bulundu.

İzleyicilerden biri “Bizim için ikinci evlilik yaygın değil yalan demeyin bu bir hakaret. İranlılaraSaygıDuyTv8” dedi.

Bir başka paylaşımda da izleyici “Yalan haber içeren dizi yapmayın. Ülkemiz hakkında doğru konuşun.” diye belirtti.

Bir izleyici senaristleri doğru dürüst araştırma yapmadan senaryo yazmakla suçladı ve “Bu kadar ülkeye satılan bir dizide bilmediğiniz bir ülke hakkında hiç bir şey söylemezsiniz bari çekimlerden önce bir araştırma yapsaydınız” diye yazdı.

Bir izleyici özür beklediklerini belirtirken bir başka izleyici “İranlılar size hep destek oldu siz nasıl bu kadar saygısızlık yaparsınız İran’da ikinci evlilik yaygın değil” sözleriyle tepkisini gösterdi.

İranlıların, Kırmızı Oda dizisindeki ikinci eş sahnesine dair sosyal medyadaki diğer tepkilerini aşağıda görebilirsiniz.