Ana sayfa Dizi Haberleri Kızılcık Şerbeti dizisi senaristleri reyting şehvetine kapılınca gücü ellerinden kaçırdıklarını göremedi!

Kızılcık Şerbeti dizisi senaristleri reyting şehvetine kapılınca gücü ellerinden kaçırdıklarını göremedi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Show TV ekranında yayınlanan ve Cuma akşamları çok iyi reytingler alarak yoluna devam eden Kızılcık Şerbeti, son dönemde sosyal medyanın gündeminden düşmüyor. Geçtiğimiz Cuma akşamı sezonun en başarılı dizisi olarak tarif edilen Yalı Çapkını’nı AB grubunda geçmeyi başaran Kızılcık Şerbeti, ilişkiler üzerine kurulan hikayesi ile bir anda farklı bir gücü eline aldı. Bu güç, senaristlerin ilişkiler üzerinden milyonlarca izleyiciyi Show TV ekranına çekmesiyle sonuçlandı.

Dizinin ilk başladığı dönemde toplumsal olarak farklılık sergileyen aile yapılarına gerçekçi bir bakış sergileme hedefinin saptığını biliyoruz. Daha önce de bu konuda çeşitli değerlendirmeler yapmıştık. Senaristler ilk bölümlerde; muhafazakar ve seküler ailelerin aslında farklı görünmelerine rağmen, birbirlerine benzer değerlere sahip oldukları ana fikri ile yol almaya çalıştılar. Ancak bu ana fikir dizinin güçlenmesine yetmeyince, bu sefer ilişkiler üzerine yoğunlaşan hikayeler ortaya çıktı.

Doğa ile Fatih ilişkisinin gelgitler yaşaması. Kıvılcım ile Ömer arasında yaşanan flört halinin, eski defterlerin açılmasına yol açması önemli konulardı.

Sonrasında ise Nursema karakteri ile Umut arasında başlayan aşk rüzgarının, çok farklı bir şekilde bittiğine tanıklık ettik. Nursema, aile baskısıyla İbrahim ile evlendirildi. Umut bir yanda kendini suçlarken, Nursema ise bu durumu kabullenemeyip intihar girişimi yaptı.

Kızılcık Şerbeti dizisi senaristleri reyting şehvetine kapılınca gücü ellerinden kaçırdıklarını göremedi! 4

İşte tam da böyle bir ortamda kızı Nursema’yı örf ve adetlerini öne sürerek sevmediği bir adamla evlendiren Abdullah’ın bu yaşam felsefesinde kabul görmeyecek şekilde genç bir kadına aşkını itiraf etmesi noktasına gelindi.

Tabii ki Nursema karakteri üzerinden kadına şiddet ve baskıyı teşvik etme, normalleştirme gibi eleştirilerin gelmesi de normaldi… Sosyal medya da bu konuda binlerce paylaşım yapıldı. Kızılcık Şerbeti dizisi reytinglerde AB grubunun bir numarası olmasının yanı sıra, sosyal medyada da gündem oldu.

Kızılcık Şerbeti dizisi senaristleri reyting şehvetine kapılınca gücü ellerinden kaçırdıklarını göremedi! 5

Ancak bu noktada senaristlerin ellerindeki hikaye gücünü kontrolsüz bir şekilde ortaya çıkarması, Nursema üzerinden izleyenleri rahatsız eden bir sert dram ortaya konulması işleri değiştirdik. Artık senaristlerin kontrolünü kaybettiği gerçeğini görmek lazım.

Bu kontrol kaybının sonucu olarak da Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, dizi ile ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu. Yani diziye büyük bir ceza gelme ihtimali var.

Ebubekir Şahin diyor ki: “SHOW TV medya hizmet sağlayıcısında Kızılcık Şerbeti isimli dizide kadına karşı şiddet ve kadınlara baskıyı teşvik etmeye yönelik yayınlara ilişkin inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kızılcık Şerbeti dizisi senaristleri reyting şehvetine kapılınca gücü ellerinden kaçırdıklarını göremedi! 6

Kızılcık Şerbeti dizisi senaristleri Nursema karakterinde reytingi görünce fazla sert bir süreç başlatarak, dizinin bu tepkilerle karşılaşmasına neden oldu.

Nereden nereye! Kızılcık Şerbeti dizisi muhafazakar ve seküler ailelerin değerlerine ışık tutma hevesi ile yola çıkıp, kadına şiddet eleştirilerine muhatap olup, bir de çarpık ilişkiler noktasına doğru savrulmaya doğru ilerliyor.