Ana sayfa Dizi Haberleri Kızılcık Şerbeti dizisinde işte bu olmadı! Senaristler bu sefer baltayı taşa vurdu!

Kızılcık Şerbeti dizisinde işte bu olmadı! Senaristler bu sefer baltayı taşa vurdu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Show TV ekranında izleyicilerle buluşmaya devam eden Kızılcık Şerbeti dizisi, Cuma akşamları yayınlanıyor ve iyi reytingler almayı sürdürüyor. Muhafazakar bir alieye gelin giden Doğa karakterinin, seküler bir ailede yetişmesi nedeniyle yaşadığı büyük uyumsuzluk sosyal medyada da gündemde kalmaya devam ediyor.

Muhafazakar ailenin gelinlerinin kendilerine benzemesi için ortaya koyduğu baskı ortamı ile zaten tepkileri almakta olan Kızılcık Şerbeti dizisi, günümüz dünyasındaki gerçekleri aktardığı iddiasını sürdürüyor. Senaristler de bazı zamanlar işi abartıyor ve konuyu yanlış anlaşılmalara neden olabilecek bir noktaya taşıyabiliyor.

İşte böyle bir durumun örneği 12. bölümde yaşanacak. 13 Ocak Cuma akşamı ekrana gelecek olan yeni bölümden yayınlanan fragmanda Doğa’nın bebek odası için hazırladığı duvar kağıtlarındaki şirin domuz rismi muhafazakar aileyi çıldırtıyor.

Müslümanların domuz yememesi ayrı bir şey, Allah’ın yarattığı bir hayvan olarak domuzun şirin bir figürüne bile katlanamama hali başka bir şey.

Kızılcık Şerbeti dizisinde işte bu olmadı! Senaristler bu sefer baltayı taşa vurdu! 7

Dizinin senaristleri böyle bir sahneyi neden uygun gördü bilinmez ama, hayvanseverler tarafından sosyal medyada tepkiler gelmeye başladı.

Domuz yememek ile domuza tahammül edememek arasında ince bir çizgi var ve bu sefer senaristler baltayı taşa vurdular.

Fare sevmeyen birisinin Mickey Mouse gibi sevimli bir çizgi karaktere katlanamaması gibi bir şey bu…

Kızılcık Şerbeti dizisinde heyecanı artıralım, tartışma ortamı ile reytingleri patlatalım anlayışı bu sefer senaristleri yanlış bir yola sürüklemiş gözüküyor.

Domuz yememek ile Allah’ın yarattığı bir canlıya tahammül edememek arasında ince bir çizgi olduğunu ve dizinin hikayesindeki bu domuz sahnesinin hiç hoş kaçmadığını belirtmek gerekiyor.