Ana sayfa Dizi Haberleri Kızılcık Şerbeti dizisinde Nursema’nın başına gelenler sosyal medyada çığlığa dönüştü!

Kızılcık Şerbeti dizisinde Nursema’nın başına gelenler sosyal medyada çığlığa dönüştü!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Show TV ekranında cuma akşamları izleyicilerle buluşan Kızılcık Şerbeti dizisinin 18.bölümü izleyicilerle buluştu ve herkesin merak ettiği Nursema konusunda önemli gelişmeler yaşandı. Ceren Yalazoğlu Karakoç, canlandırdığı Nursema karakteri ile bir anda sosyal medyanın gündemine oturdu.

Muhafazakar bir ailenin kızı olan Nursema, sevdiği adam olan Umut ile bir gelecek hayali kurarken, ailesinin baskısıyla başkasıyla evlenmek durumunda kaldı. Nursema’nın hiç sevmediği bir adam ile hayatı birlikte yaşamak durumunda bırakılması ve kocasının daha ilk gün kendisine şiddet uygulamaya başlaması izleyenleri gözyaşına boğdu.

Kocası ile birlikte olmak yerine pencereden atlayarak intihar etmeyi göze alan Nursema’nın yaşadığı dram, birçok kişinin sosyal medyada paylaşımlar yapmasına neden oldu. Nursema karakteri ve Kızılcık Şerbeti dizisi günün en çok konuşulan konularından birisi oldu.

Nursema’nın yaşadığı durumu gerçek hayatta da yaşayan birçok genç kız olduğunu belirten izleyiciler, sosyal medya üzerinden tepkilerini ortaya koydu.

Farkındalık yaratan bu durum geçtiğimiz gün yapılan Dünya Kadınlar Günü’ndeki gösteride açılan bir pankart ile daha da anlamlı hale geldi.

Pankartta, “Balkondan düşersem inanma. Ben yaşamayı seviyorum” şeklinde bir mesaj yazılıydı. Aynen dizinin 18. bölümünde Nursema’nın balkondan atlayarak intihar etmek istemesinin bir yansıması da dizide yaşandı.

Gerçek bir olaydan diziye dönüştürülen Kızılcık Şerbeti dizisinde Nursema’nın yaşadıkları, benzer durumları gerçek hayatta yaşayan birçok kadın olduğu gerçeğini yeniden gündeme taşıdı.

Sosyal medya ortamında Nursema, bu kadınların sesi olarak yer aldı ve binlerce paylaşım yapıldı.

Bir izleyici o sahneleri seyrederken yaşadığı duyguyu şu sözlerle ifade etti: “İlk kez bir dizi sahnesini izlerken yüreğim sıkıştı nefes alamadım. Nursema’nın çaresizliği ailesinin görmezden gelişi, hepsi ama hepsi yıktı geçti beni. Ne acıdır ki bugün hepsi olmasa da birçok kişi bu tür şeyleri yaşıyor.”

Bazı izleyiciler ise bunun sadece bir dizi sahnesi olmadığını, Türkiye’nin bir gerçeği olduğunu da belirten yorumlarla dikkat çekti.