Ana sayfa Dizi Haberleri Kızılcık Şerbeti dizisinde senaristler üzerinde dursa Nursema gibi patlama yapabilecek bir karakter daha var!

Kızılcık Şerbeti dizisinde senaristler üzerinde dursa Nursema gibi patlama yapabilecek bir karakter daha var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kızılcık Şerbeti dizisi Cuma akşamları izleyicilerle Show TV ekranında buluşan bir yapım. Sezonun iyi çıkış yapan projelerinden olan ama son iki aydır da Nursema karakteri üzerinden çok konuşulan Kızılcık Şerbeti, kadına şiddeti meşrulaştırdığı iddiası üzerinden de Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından 5 bölüm durdurma cezası alan bir yapım olarak gündemde yer alıyor.

İki hafta yeni bölümü yayınlanmadıktan sonra mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı sonrasında yeniden izleyicilerle buluşma fırsatını elde eden Kızılcık Şerbeti dizisinde bazı yan karakterler var ki, toplumsal karşılıkları çok yüksek.

İşte o karakterlerden birisi muhafazakar bir ailenin kızı olarak, ailesinin dayattığı hayatı yaşamak durumunda bırakılan Nursema oldu… Tabii ki Nursema’nın yaşadıkları izleyicileri derinden etkiledi ve bunu büyük etkinin altında da karakterin gerçek hayat ile örtüşmesi yatıyor.

Kızılcık Şerbeti dizisinde senaristler üzerinde dursa Nursema gibi patlama yapabilecek bir karakter daha var! 8

Nursema gibi olan o kadar çok genç kadın var ki toplumda işte bu nedenle de Kızılcık Şerbeti’nde bu karakterin hikayesi milyonların kalbine işledi. Nursema dizinin AB ve ABC1 kategorilerinde çift haneli reytinglere ulaşmasının da en büyük nedeniydi. Çünkü toplumsal karşılığı çok yüksek.

İşte senaristlerin Nursema üzerinden dizinin reytinglerini patlatma çabalarının ne kadar olumlu sonuç verdiği de ortada. RTÜK’ten gelen cezanın daha da popüler hale getirdiği Kızılcık Şerbeti dizisinde Nursema’ya benzeyen bir karakter daha var.

Dizide Nilay karakteri ile izlediğimiz Feyza Civelek, rolün altından başarıyla kalkan bir isim. Nilay’ın hikayesine senaristler yoğunluk verse, Nursema’ya benzeyen bir etki ortaya çıkabilir.

Feyza Civelek’in de dediği gibi toplumda Nilay gibi olan o kadar çok kişi var ki… Aynen Nursema gibi Nilay’ın da toplumsal karşılığı çok yüksek.

Kızılcık Şerbeti dizisinde senaristler üzerinde dursa Nursema gibi patlama yapabilecek bir karakter daha var! 9

Feyza Civelek, “Gerçekten Nilay, Türkiye’deki birçok eltiyi yansıtıyor. İnsanlar üstüne alınmasınlar. Nilay, bencil bir karakter. Hep ön planda olmak istiyor. Bir de çok kıskanç. Sevgiye çok muhtaç bir karakter. O yüzden kendisinden başkasının ön plana çıkmasını istemiyor. Bunun için her şeyi yapar, her yol mübahtır” şeklinde konuştu.

Nilay karakterinin bencilliği ve öne çıkma çabası gelinler ile eltilerin büyük mücadelesinin de toplumsal anlamda karşılığı çok yüksek. Birçok gelin ile elti arasında yaşanan çatışmalar da toplumda artık kanıksanan bir durum.

İşte bu nedenle de dizinin hikayesinde Nursema gibi toplumsal karşılığı çok yüksek olan Nilay karakterine senaristlerin daha yoğun ilgi göstermesi, dizinin heyecanını da daha çok artırabilir.