Ana sayfa Dizi Haberleri Kızılcık Şerbeti dizisinin başarı öyküsünü dizinin ünlü yönetmeni en güzel açıklayan isim oldu!

Kızılcık Şerbeti dizisinin başarı öyküsünü dizinin ünlü yönetmeni en güzel açıklayan isim oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Cuma akşamları Show TV ekranında yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisinin 29. bölümü sezon finali olacak. 9 Haziran Cuma akşamı yayınlanacak olan bölümün, ikinci sezon öncesinde yaz döneminde izleyicileri bir hayli meraklandıracak bir noktada bitmesi bekleniyor. Dizinin oyuncuları ve ekibi yeni sezon öncesinde herkesi merakta bırakacak, çok özel bir sezon finalinin yayınlanacağını yaptıkları açıklamalarla ortaya koydu.

Kızılcık Şerbeti dizisinde başarının arka plandaki en önemli isimlerinin başında ise yönetmen Hakan Kırvavaç geliyor. Dizinin sezona veda yemeğinde ekip ile birlikte yer alan ünlü yönetmen Ketche takma adıyla da sektörde ismini duyurmuş birisi. Hakan Kırvavaç, Kızılcık Şerbeti dizisinin 29 bölümlük ilk sezonuyla ilgili yaptığı tespitler ile de projeye ne kadar hakim olduğunu ve bulundukları konumu ne kadar iyi tahlil ettiğini de ortaya koydu.

Bu tür dizi projelerinde ekibin başındaki yönetmenin gerçekçi bir göz ile bakarak olayları yorumlamasının aslında projenin geleceği açısından en önemli faktörlerden birisi olduğunu da hatırlamak lazım.

Hakan Kırvavaç, Kızılcık Şerbeti dizisinin aslında sonradan açılan bir ve geniş kitlelere ulaşan bir yapım olduğunu şu sözlerle ifade etti:

“Çok eğlendik, çok yorulduk. Güzel bir sezon geçirdik. Biraz dış kulvardan başlayıp, git gide öne geçen bir sezon oldu bizim için. Hem oyuncusu ile hem ekibi ile bir olup, her gün 8-9 saat çalışıp, herkesin birbiri ile çok uyumlu olduğu, ağlatırken, güldürürken kendi içimizde de eğlendiğimiz şahane bir ekip işi oldu.”

Kızılcık Şerbeti dizisinin başarı öyküsünü dizinin ünlü yönetmeni en güzel açıklayan isim oldu! 7

Kızılcık Şerbeti dizisi gerçekten ilk başladığı dönemde iyi reytingler alsa da sezona damga vurabilecek bir yapım havası vermemişti. Ne zaman ki Ceren Karakoç’un canlandırdığı Nurseme karakterini senaristler öne çıkartma kararı verdi, işte o zaman süreç değişti.

Nursema karakterinin önemi ise toplumsal karşılığının çok yüksek olmasıydı. Ceren Karakoç’un da karakterin duygularını güçlü bir şekilde ekrana yansıtması Kızılcık Şerbeti dizisi iyi diziler arasından alıp, sezonun en iyi çıkış yapan projelerinden birisi haline getirdi.

Hatta Yalı Çapkını gibi sezona damga vuran bir dizinin karşısında haftalarca Kızılcık Şerbeti’nin AB ve ABC1 kategorilerinde çift haneli oranlara ulaşarak birincilikler aldığına da şahitlik ettik.

Sonuç olarak, Kızılcık Şerbeti dizisi ekip uyumu ve senaryonun da başarısı ile yani kendi gücüyle yükseldi ama Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan alınan cezanın ardından da işler biraz değişti.

Kızılcık Şerbeti, artık Cuma akşamları birincilikler elde edebilecek çift haneli oranlara son haftalarda ulaşamıyor. Ancak ikinci sezonda her şey yeniden değişebilir.

Yönetmen Hakan Kırvavaç’ın da sözlerinden anlaşıldığı üzere, çok güzel bir set ortamının oluşturulması, oyuncuların birbirleri ile güçlü bir kaynaşma içinde olması, senaryonun da başarısı eklenince sezonun en iyi yapımlarından birisinin Kızılcık Şerbeti olması sonucunu doğurdu.