Ana sayfa Dizi Haberleri Kızılcık Şerbeti dizisinin reytinglerindeki anlamlı düşüş ve senariste eleştiriler!

Kızılcık Şerbeti dizisinin reytinglerindeki anlamlı düşüş ve senariste eleştiriler!

tarafından ker_def

Kızılcık Şerbeti dizisi Cuma akşamları yayınlanan önemli yapımlardan birisi olmayı sürdürüyor. Geçen sezon bir ara reytingleri ile rakibi Yalı Çapkını’nı geçmiş olsa da sezonun büyük bölümünde ikinciliği kabullenen Kızılcık Şerbeti ekibi bu sezon ise büyük bir başarının sahibi oldu.

Kızılcık Şerbeti dizisi hem hikayesi hem de güçlü oyuncu kadrosu ile çok başarı bir ikinci sezon başlangıcı yaptı. Sezonun ortasında hala güçlü hikaye ve etkili reytingler ile birinciliği kimseye kaptırmayan dizi ile ilgili bazı eleştiriler de gelmeye başladı.

Zorunlu olarak Abdullah karakterinde yaşanan değişimin yanı sıra senaryo sıkıntısı yaşanmaya başlandığına yönelik eleştiriler de dikkat çekmeye başladı.

Settar Tanrıöğen’in sağlık sorunları nedeniyle yerini Ahmet Mümtaz Taylan’a bırakması öngörülemez bir durumdu. Yeni Abdullah karakterine izleyicinin alışması kolay olmayacak.

Ancak asıl büyük sıkıntının hikayenin detaylarında gizli olduğu gözlemleniyor. Dizinin hayranları senarist Melis Civelek’in aynı zamanda Sandık Kokusu’na yazan isim olması nedeniyle Kızılcık Şerbeti’ne yeterince ilgi gösteremediği eleştirilerini yapmaya başladı.

Kızılcık Şerbeti dizisinin reytinglerinden son birkaç haftadır yaşanan düşüş de artık dizinin çift haneli oranlardan geriye düşmesi ile kesinlik kazandı.

54. bölümü yayınlanan dizinin tüm izleyici gruplarında da en iyi oranları elde ederek birinci olması normal bir durum. Normal olmayan ise uzun süredir AB ve ABC1’de gelen çift haneli reytinglerde yaşanan anlamlı düşüş. Birçok dizi hayranı bu durumu dizinin hikayesine yönelik olarak izleyicilerin rahatsızlığının reytingler ile ortaya çıktığı şeklinde yorumluyor.

Bu noktada da aynı zamanda Sandık Kokusu isimli diziyi de yazan senariste Melis Civelek’in artık Kızılcık Şerbeti’ne yeterince zaman ayırıp ayırmadığının sorgulanmasına yol açtığını sosyal medya yorumlarından görebilirsiniz.