Ana sayfa Dizi Arşivi Kızılelma Bir Fetih Öyküsü nasıl bir dizi, hikayesi, oyuncu kadrosu ve tüm detayları!

Kızılelma Bir Fetih Öyküsü nasıl bir dizi, hikayesi, oyuncu kadrosu ve tüm detayları!

tarafından ker_def

Tabii platformu için hazırlanan önemli tarihi yapımlardan birisi de Kızılelma Bir Fetih Öyküsü olarak ortaya çıkıyor. Osmanlı İmparatorluğu’nun en parlak dönemine ilişkin hikayesi ile dikkat çeken dizide etkileyici bir oyuncu kadrosu da bulunuyor.

Tabii platformunda yayınlanan dizi hakkındaki tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz. İzleyiciyi, Fatih Sultan Mehmed’in çocukluk günlerine götüren dizide kimsenin taht konusunda şans tanımadığı Şehzade Mehmed, hocası Akşemseddin tarafından Kızılelma ülküsüyle yetiştirilir.

Mehmed’in şehzadelik yıllarında yaşadığı birbirinden çarpıcı olaylar, aldığı dersler, tattığı acı tatlı tecrübeler bir cihan imparatorunun ayak sesleridir.

Hikayede, Bayramilerin şeyhi olan Akşemseddin, eski bir tabip olarak hasta olan Sultan’ın karısı Hüma Hatun’un iyileştirilmesi için Edirne Sarayı’na davet edilir. Akşemseddin’in Hüma Hatun’u tedavi etmesi ve Şehzade Mehmed’in yeni bir tebabet lalasına ihtiyacı sebebiyle Akşemseddin sarayda kalır.

Çandarlı Halil Paşa, Akşemseddin’i devre dışı bırakabilmek için elinden geleni yapsa da Şehzade Mehmed’in genç yaşta tahta geçmesine engel olamaz. Zira Karaman seferi sırasında Şehzade Alaaddin’in beklenmeyen ölümü, Çandarlı Halil Paşa’nın bütün hesaplarını tersine döndürür.

Dizinin oyuncu kadrosunda yer alan isimler şöyle:

“Murat Garipağaoğlu, Miraç Sözer, Emre Başer, Hakan Vanlı, Zeynep Eronat, Wilma Elles, Zeynep Köse, Hakan Örge, Ahmet Can Nurman, Ali Nuri Türkoğlu, Emre Narcı, Coşkun Özmeriç, Onur Yenidünya, Sabri Arafatoğlu, Hakan Akgün, Efe Yeşilay, Larissa Lara Türközer, Müge Akyamaç, Sema Güler, Yağmur Akdağ, Zeynep Dreyfizuhri, Ali Daş, Muhammed Raşid Baran, Serkan Tatar.”