Ana sayfa Dizi Haberleri Kubilay Aka yıllardır aradığı rolü sonunda buldu hem de babasıyla empati kurabilecek!

Kubilay Aka yıllardır aradığı rolü sonunda buldu hem de babasıyla empati kurabilecek!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Kubilay Aka, Vatanım Sensin isimli dizideki performansı ile dikkat çektiğinden bu yana yaklaşık 6 yıl geçti. Bu süreçte birbiri ardına projelerde yer alarak kendisini geliştiren oyuncu, özellikle de Çukur dizisindeki Celasun karakteri ile büyük popülerlik elde etti.

Son dönemin en çok aranılan genç oyuncularından birisi olmayı başaran Kubilay Aka’nın yeni dizisi de ortaya çıktı. Fox TV ekranında yakında izleyicilerle buluşacak olan asker dizisinde Kubilay Aka’yı yüzbaşı Batur karakterinde izleyeceksiniz. Oyuncu, uzun süredir aradığı gibi bir rol bulduğu için çok mutlu.

Babasının asker olması nedeniyle de bu dünyanın iç yüzünü biliyor olması, Kubilay Aka için büyük bir fırsat alanı yarattı. Özellikle de babasının yaşadığı askerlik hayatını şimdi dizi setinde yaşayarak empati kurma imkanı da ünlü oyuncunun hayatına dokunacak bir durum yaratacak.

Oyuncunun bu rolü kabul etmesinin temel nedeni de şimdi emekli olan babası… Askerlik mesleğine ve bu kültüre aşina birisi olarak büyüyen Kubilay Aka, uzun zamandır beklediği işin de Dokuz Oğuz dizisi olduğunu belirtti.

Kubilay Aka yıllardır aradığı rolü sonunda buldu hem de babasıyla empati kurabilecek! 29

Oyuncu, projede yer almasını tetikleyen hissiyatını şu sözlerle ifade etti: “Babam da emekli bir asker. Aşinayım ve hayranım askerlere. Dirayetine, çelik gibi iradelerine, bayrak sevgisine, Atatürk saygısı-sevgisine, kurallarına, şakalarına, askerlik anılarına. Bu sebep aslında bu projenin içinde olma sebeplerimden biri. Bunların dışında aksiyonu çok seviyorum, kendim de dövüş sporlarıyla uğraştığım ve biraz hiperaktif bir yapım olduğu için beni en çok doyuran alan aslında. Projeyi ilk okuduğumda, uzun zamandır beklediğim ve kendimi bulduğum bir iş gördüm.”

Yasemin Allen, Deniz Işın ve Dağhan Külegeç gibi önemli isimlerin de kadrosunda yer aldığı Dokuz Oğuz isimli dizi, Türk askerinin kahramanlık hikayesi olarak öne çıkacak.

Komutan Batur olarak izleyeceğimiz Kubilay Aka, dizi için 1 ay eğitim aldıklarını belirterek şunları anlattı:

“Bu dizi için askeri düzen, ordu nizamı ve çok şeyin teknik olması dolayısıyla hepimiz toplu halde yaklaşık 1 aylık eğitimler aldık. Her proje için eğitim önemli.”

Kubilay Aka yıllardır aradığı rolü sonunda buldu hem de babasıyla empati kurabilecek! 30

Oğuz Türklerine dayanan bir metafor üzerinden hareket edilen hikayede, 9 kahraman askerin Türkiye’ye zarar vermek isteyenler ile sahadaki mücadelesini anlatıyor. Her karakterin derin anlamlarının bulunduğu bir hikaye izleyeceksiniz.

Kubilay Aka da bu duruma dikkat çekerek, “Her karakterimizin çok derin şahsına ait hikayeleri var. Benim canlandırdığım karakter, daha yolun başında vatanı uğruna sevdiklerini kaybeden ve gittikçe de karanlığa bürünen hikayeye sahip bir karakter” açıklamasını yaptı.