Ana sayfa Sosyal Medya Kumru’nun yaşadığını yaşayan çocuk konuştu, Aslıhan Gürbüz, meslek hayatının en acı yüzleşmesini yaşadı!

Kumru’nun yaşadığını yaşayan çocuk konuştu, Aslıhan Gürbüz, meslek hayatının en acı yüzleşmesini yaşadı!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Ünlü Oyuncu Aslıhan Gürbüz, geçtiğimiz hafta Kırmızı Oda dizisine veda etmişti. Oyuncu, gerçek bir hayat hikayesinin karakteri olan Kumru’yu oynuyordu. Çocukken üvey babasının tacizine maruz kalan Kumru’nun hayatı, diziyi izleyenleri de çok üzmüş, bazı gerçeklerle de yüzleştirmişti!

Müthiş oyunculuğu ile Kumru’yu oynayan Aslıhan Gürbüz, ekrandaki performansıyla izleyen herkesin takdirini kazandı. Oyuncu, diziye veda ederken, 13 yıllık meslek hayatının en zor rolü olduğunu da sosyal medyada yaptığı bir paylaşımla aktarmıştı.

Kumru'nun yaşadığını yaşayan çocuk konuştu, Aslıhan Gürbüz, meslek hayatının en acı yüzleşmesini yaşadı! 12

Kumru gibi pek çok çocuk ve kadının hayatın içinde olduğunu bilerek bu zor sorumluluğu üstlenen ve rolünü de hakkıyla yerine getiren oyuncu, toplumdaki pek çok Kumru’nun sesi olmaktan dolayı da mutluydu.

Çocuk tacizi-kadına şiddet ve taciz, tecavüz vakalarının her geçen gün katlanarak çoğalması, hayatın içindeki gerçek olayların sosyal medyanın da aracılığıyla hızla duyulması, yükselen sessiz çığlığı da herkesin önüne koyuyor.

Bu konuyla ilgili yasalar, daha sert yaptırımlar alınması, eğitimin önemi vurgulanırken, bu tür olayları yaşayanların konuşması ve kendilerine bunları yaşatan kişilerin ortaya çıkarılarak yargılanması konusu sürekli gündeme getiriliyor. Ailelerin bu konudaki sorumluluğu, dikkati, çocuklarını dinlemeleri, olayları saklamamaları konusunda da pek çok sivil toplum kuruluşu aracılığı ile de farkındalık yaratılmaya çalışılıyor.

Kumru'nun yaşadığını yaşayan çocuk konuştu, Aslıhan Gürbüz, meslek hayatının en acı yüzleşmesini yaşadı! 13

Kırmızı Oda’daki Kumru’nun hayat hikayesi de daha küçücük bir çocukken üvey babasının tacizine uğradıktan sonra hayatın içinde benzer pek çok olay yaşamasıyla devam etmişti. Annesine olayı anlatmasına rağmen annesinin onu dinlememesi, yıllar boyunca hiç bir şey olmamış gibi davranması, susması da yürekleri yakmıştı.

Benzer bir durumu yaşayan ve Kırmızı Oda’yı izleyerek cesaret bulan bir kız çocuğu, yaşadığı olayı annesine anlattı. Kumru’yu izleyen çocuk, annesine babasının kendisini taciz ettiğini tek tek anlattı ve olay mahkemeye taşındı. Konu bir televizyon kanalındaki haberle ekrana getirildi.

Star TV’nin Ana Haber bülteninde yayınlanan o haberi Aslıhan Gürbüz de izledi ve oynadığı karakteri izleyen çocuğun, başına gelenlerin aynı Kumru’nunki gibi olduğunu, babasının kendisini küçüklüğünden beri taciz ettiğini annesine söylemesi ile olay ortaya çıkmıştı.

Kumru'nun yaşadığını yaşayan çocuk konuştu, Aslıhan Gürbüz, meslek hayatının en acı yüzleşmesini yaşadı! 14

Babası tarafından taciz edilen bu kız çocuğu ile ilgili haberi izleyen Aslıhan Gürbüz, meslek hayatının da en zor yüzleşmelerinden birini yaşadı! Oyuncu, haberi izlerken çektiği fotoğraflarla birlikte duygu ve düşüncelerini de instagram’dan takipçileri ile paylaştı.

Kumru'nun yaşadığını yaşayan çocuk konuştu, Aslıhan Gürbüz, meslek hayatının en acı yüzleşmesini yaşadı! 15

Gürbüz, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bir çocuğa cesaret vermek elbette iyi bir his ama oynadığımın gerçekliği ile bir de  bu şekilde yüzleşmek… Tarifi olmayan duygular içindeyim. O çocuğun yaşadıklarını düşünmek beni kahrediyor…

Kumru'nun yaşadığını yaşayan çocuk konuştu, Aslıhan Gürbüz, meslek hayatının en acı yüzleşmesini yaşadı! 16

Umarım o evlatçığın, tüm yaraları sarılır, sarmalanır. Bin an evvel şifalanır. Diğer sessiz kalanlara da cesaret vermesi umuduyla.”

Kumru'nun yaşadığını yaşayan çocuk konuştu, Aslıhan Gürbüz, meslek hayatının en acı yüzleşmesini yaşadı! 17