Ana sayfa Dizi Haberleri Kurşun dizisi hataların bedelini ödüyor, adeta bir kurşunluk ömrü var!

Kurşun dizisi hataların bedelini ödüyor, adeta bir kurşunluk ömrü var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Özel – Kurşun dizisi ekranda bu yapımı izlemeye ilk andan itibaren başlayanlar için vazgeçilmez bir yapım konumunda…

Hem 1970’li yılların havası hem Engin Altan Düzyatan’ın etkileyici performansı hem hikayenin ve karakterlerin çok merak edilmesi Kurşun dizisi için önemli avantajlarda.

Kurşun dizisi hataların bedelini ödüyor, adeta bir kurşunluk ömrü var! 13

Poyraz Karayel’den sonra ekrana dönen Burçin Terzioğlu, Leyla Devrim ile Ayşegül karakterini pek unutturacağa benzemiyor. Onun handikapı senaryo hatalarının üzerine yıkılması… Güçlü, kuvvetli, sözünü esirgemeyen bir kadın karakteri üzerine yapıştırıldı ama daha babası hakkındaki gerçeği Orhan’dan saklayarak, ilk bölümlerden itibaren bu imajı çok yara aldı.

Kurşun dizisi hataların bedelini ödüyor, adeta bir kurşunluk ömrü var! 14

Berrak Tüzünataç’ın canlandırdığı Gülce ile Sarp Akkaya’nın hayat verdiği Aydın karakterleri de pek izleyici gözünde yerlerine oturmadı…

Kurşun dizisi hataların bedelini ödüyor, adeta bir kurşunluk ömrü var! 15

Kürşat Alnıaçık’ın canlandırdığı Nuri Kargı, çok karikatürize bir karakter oldu. Yani gerçeklik algısının üzerinde. Ayrıca hiç de heyecan vermiyor…

Kurşun dizisi hataların bedelini ödüyor, adeta bir kurşunluk ömrü var! 16

Dizinin en heyecan verici ve vurucu gizli gücü ise Bora Akkaş’ın canlandırdığı Rıfat… Hain Rıfat, dizinin kurtarıcısı da olabilir ama senaristler onu nasıl öne çıkartır işte buna çalışmaları şart.

Kurşun dizisi hataların bedelini ödüyor, adeta bir kurşunluk ömrü var! 17

Bir diğer dikkat çeken karakter Seda Akman’ın etkileyici performansı ile Feraye karakteri… Altından ne büyük hikayeler çıkar aslında. Bakalım değerlendirecekler mi?

Kurşun dizisi hataların bedelini ödüyor, adeta bir kurşunluk ömrü var! 18

Kurşun dizisinde senaryodaki sıkıntıların artması üzerine ekip değişikliği yapıldı.Yeni bir ekip iş başı yaptı.Kurşun’un 6. bölümünden itibaren yeni senaryoya göre hikaye ilerleyecek.

Eğer bu senaryo grubunun çabası doğru noktalarda olur ise dizi ilerleyebilir. Ama eğer bu kurşun atışı da karavana olur ise dizi sıkıntıya girer.

Kurşun dizisi hataların bedelini ödüyor, adeta bir kurşunluk ömrü var! 19

Peki neden böyle diyoruz? Çünkü izlenme oranları kabul edilebilir sınırların altına düştü. Yani dizi alarm zillerini çalıyor. Senaryo noktasında yapılan bu değişiklik aslında atılan son kurşun gibi. Hedefi bulmaz ise dizinin final yapmasına giden süreç çok hızlı gelişecektir.

AB grubunda izlenme yüzdesi 4.51 civarında… Totalde ise 3.07 gibi çok düşük durumda… Yani büyük umutlarla başladı ama senaryo noktasında sıkıntılar büyük.

İnşallah atılan bu son kurşun, dizinin sonunu getirmez. Zira çok başarılı bir yapım olabilir idi, hala da umut var…