Ana sayfa Dizi Haberleri Kuruluş Osman izleyicilerini kızdıran, senariste tepkiye yol açan sahne!

Kuruluş Osman izleyicilerini kızdıran, senariste tepkiye yol açan sahne!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kuruluş Osman dizisinin 19 Şubat Çarşamba akşamı yayınlanan 11. bölümünde Yurdaer Okur’un canlandırdığı Balbay isimli Moğol komutanının ordusu ile birlikte Söğüt’e girip Alpleri ve beyleri esir aldığı sahneye izleyicilerden büyük itiraz geldi.

Kırbaçlarla dövülenleri izlerken obadakilerin çaresizliği gözlerinden okunuyordu. Dündar Bey’in karşı çıkanları durdurması ise izleyicileri de kahretti. Yurdaer Okur, diziye büyük bir renk kattı.

Moğollar Türk obalarına ayak basarak, Selçuklu’nun ardından Anadolu’da bir Türk beyliğinin kurulmasına engel olmak istiyorlardı. Yeni bölümde nökerleriyle birlikte Kayı Obası’na gelen Balgay, Dündar, Gündüz ve Osman’ın Alplerini esir ederek, akıl almaz eziyetlerle Türklerin tüm özgürlük umutlarını tüketmek istedi.İşte bu sahnelere izleyenlerden büyük itiraz geldi.

Kuruluş Osman izleyicilerini kızdıran, senariste tepkiye yol açan sahne! 7

“Canını verip düşmana boyun eğleyen Alpler nasıl böyle köle gibi kaldılar” diye yazan dizinin takipçileri,senaristlere de tarihe uygun yazmaları konusunda uyarılar yaptı.

“Obada Alp yok, bu nasıl bir oba?” diye soran Kuruluş Osman takipçileri, “Bu senarist bıraksın bu diziyi, başka biri gelsin de adam akıllı sahneler yazsın” diye yazanlar oldu. Böyle bir sahnede Ertuğrul Bey’in gelip obayı kurtarmasını çok istediğini belirten birçok izleyici yoruma da görebilirsiniz.

Bir de Dündar’ın korkaklığı ve hanımı kadar delikanlı olmaması da yorumlara yansıtıldı.

İşte izleyicileri çok kızdıran sahne: