Ana sayfa Dizi Haberleri Kuruluş Osman’ı izleyip de arka plandaki bu gerçeklerden haberdar olmayanlar var!

Kuruluş Osman’ı izleyip de arka plandaki bu gerçeklerden haberdar olmayanlar var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Kuruluş Osman dizisinin platosu dünya standartlarında! atv ekranında Çarşamba akşamları yayınlanan Kuruluş Osman dizisi için Riva’da kurulan platonun dünya çapında olduğunu biliyor musunuz? Projenin yapımcısı olan Mehmet Bozdağ, dizinin çekimlerinin yapıldığı anlarla ilgili gurur dolu açıklamalar yaptı.

1.bölümü ile ekrana çok iyi reyting rakamları ile başlayan dizi, 2. bölümünde de bu başarısını sürdürdü. Mehmet Bozdağ, bunun ardından detaylara da çok önem veren, dizinin arka planındaki müthiş çabanın da büyük etkisi bulunduğunu açıkladı.

300 dönümlük plato üzerindeki sette; kaleler, tarihi şehirler, köprüler, çadırlar ve mağaraların bulunduğu alanlar yer alıyor.

Kuruluş Osman'ı izleyip de arka plandaki bu gerçeklerden haberdar olmayanlar var! 9

Platonun yapımı için bin kişilik bir ekibin çalıştığını anlatan Bozdağ, “Bugün dünya çapında bir sinema endüstrimiz var, dünyanın birçok ülkesine de dizi ve film yapar olduk. Her şeyden evvel, seyirciye sahici durabilmesi için arka aksesuarları ve arka atmosferi çok iyi kuruyoruz. Bunu bütün ekip arkadaşlarımızla beraber yaptık. Bin kişiye yakın insan çalışıyor” açıklamasında bulundu.

Kuruluş Osman'ı izleyip de arka plandaki bu gerçeklerden haberdar olmayanlar var! 10

Kuruluş Osman’ın çekildiği plato, dünya çapında özelliklere sahip. Türkiye’nin en büyük film platolarından birisini kurduklarını ifade eden Mehmet Bozdağ, “Film platomuz dünya çapında. Biz bu projeyi hazırlarken, Türkiye’de daha eğitilmiş at bile yoktu.Çadırları yapmakta zorlanıyorduk.

Dönem araç ve gereçlerinin üretiminin bile nasıl olacağı bilinmiyordu. Aksiyon sahnelerini çekmek için iyi bir ekip kurmamız gerekiyordu. Aksi takdirde iş parodiye dönüyordu” açıklamasını yaptı.

Kuruluş Osman'ı izleyip de arka plandaki bu gerçeklerden haberdar olmayanlar var! 11

Kuruluş Bizans kalesi ve şehri ise 50 bin metrekarelik arazi üzerinde yükseliyor. Surların boyu 8 metre ve kuleler de 11 metre olarak hazırlandı.

150 kişiden oluşan sanat grubu dizinin kostümlerini temin ediyor. Kılıç, kalkan, hançer, mızrak ve yaydan oluşan dönemin silahları yapıldı. Binlerce kostüm dikildi.

Videodan Dizi TV programını izleyebilirsiniz: