Ana sayfa Dizi Haberleri Kuruluş Osman’ın Şeyh Edabalı’sı Seda Yıldız’a büyük sitem!

Kuruluş Osman’ın Şeyh Edabalı’sı Seda Yıldız’a büyük sitem!

tarafından ker_def

Seda Yıldız: ‘Sokakta kızını Osman’a niye vermiyorsun diye sitem ediyorlar’… ATV ekranının vazgeçilmez dizisi ‘Kuruluş Osman’da Şeyh Edebalı’yı canlandıran usta oyuncu Seda Yıldız, Osman Bey’e en zorlu günlerinde rehberlik eden karakterinin hayatına ve kariyerine etkisini anlattı.

Kuruluş hayranlarının sokakta ‘Kızını Osman’a niye vermiyorsun’ diyerek sitem ettiğini söyleyen Yıldız, karakteriyle ilgili şöyle konuştu: “Şeyh Edebalı, Osman’a baba yadigarı. Osman’ın akıl hocası, Osmanlı’nın fikir babası. Zor ve çok keyif aldığım bir karakter. Senaryolar o kadar güzel geliyor ki öyle güzel sözler var ki. Mesela ‘Toprağa su katarsan balçık kan katarsan vatan olur’ sözü benim için çok önemli. Her söylediğimde duygulandım. İnsanı ister istemez içine alıyor. Şeyh Edebalı çok yönlü bir karakter. Bala ile sahnelerinde bir baba, Osman’la olan sahnelerinde bir rehber. Sokakta insanlar şeyhim diye geliyor. ‘Kızını Osman’a niye vermiyorsun’ diye sitem ediyorlar.”

Kuruluş Osman dizisinin 14. yeni bölümü 11 Mart Çarşamba akşamı atv’de izleyicilerle buluşacak.Peki yeni bölümde neler yaşanacak? İşte detaylar:

Dündar Bey ve Batur’un kurduğu tuzak sonucu yaralanan Osman bey tuzaktan kurtulup Dündar ve Batur’dan hesap soracak mı? Osman Bey, Cengiz Han Yasalarını geri alabilecek mi? Yannis’in Osman’ı yakalamak için oluşturduğu ve başında Sofia’nın olduğu kuvvetin hedefi Şeyh Edebalı mı? Balgay’la işbirliği yapan Zöhre’nin yeni hain planları neler?

Gündüz Bey’in Moğollar tarafından tutsak edilmesi dengeleri nasıl değiştirecek? Konya’da ki Moğol Komutan Geyhatu Cengiz Han yasalarının Balgay’da olduğunu nasıl öğrendi ve Balgay’ı bekleyen süprizler neler olacak? Moğolların tuzağında bıçaklanan Bala Hatun’u bekleyen akıbeti ne olacak?

Bu soruların yanıtı ‘Kuruluş Osman’ın 14’üncü bölümünde çarşamba akşamı ATV ekranında ortaya çıkacak.