Ana sayfa Dizi Haberleri Latin Amerika’da neden Türk dizileri çok izleniyor? İşte cevabı!..

Latin Amerika’da neden Türk dizileri çok izleniyor? İşte cevabı!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay – BluTV’nin büyük dikkat çeken ve dijital platformun orijinal yapımlarından olan Yeşilçam dizisi ile ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. Platformun bugüne kadar en çok izlenen dizisi olan Çağan Irmak imzalı dizi, şimdilerde yurt dışı yolculuğuna başladı.

Tamamen yerli bir içerik olması nedeniyle de önemli bir yere sahip olan Yeşilçam dizisi, ABD’li kanalların karşısına çıktı. Başrollerinde Çağatay Ulusoy, Afra Saraçoğlu ve Selin Şekerci’nin yer aldığı dizi, BluTV’nin en çok izlenen dizileri arasında da birinci olmuştu.

Yeşilçam dizisinin  ABD yolculuğu başladı.  Dizi, ABD’nin Los Angeles şehrinde düzenlenen uluslararası televizyon dizisi ve film fuarı LA Screenings’te kanalların ve yapımcıların karşısına çıktı. 18 – 22 Mayıs tarihleri arasında yapılan fuarda Yeşilçam dizisinin LA Screenings’te yer alması, dağıtımcı şirket Calinos Entertainment tarafından duyuruldu.

Latin Amerika'da neden Türk dizileri çok izleniyor? İşte cevabı!.. 8

Bu gelişmenin ardından TV eleştirmeni Sina Koloğlu, uluslararası dağıtım şirketi Calinos Entertainement başkan yardımcısı Jose Luis Gascue’nin ‘Cesur kadınların pembe hikayeleri izleniyor’ tanımlamasından yola çıkarak içerik olarak  Türk dizilerinin bu konuda bir numara olduğunu belirtti.

Sina Koloğlu yurt dışında revaçta olan üç diziyi şu sözlerle açıkladı; “Peki son zamanlarda hangileri revaçta. İki dijital işi var sürpriz olarak; ‘Yeşilçam’ ve ‘İlk ve Son’ (Özge Özpirinçci ve Salih Bademci’ nin başrollerini paylaştıkları Blu TV işi).

Latin Amerika'da neden Türk dizileri çok izleniyor? İşte cevabı!.. 9

Bu ikiliye bizde final yapan ‘Kanunsuz Topraklar’ ekleniyor. Latin ülkeleri ve İspanya’da açık kanallarda psikolojik dramlar yerine, hırslı, başarılı, cesur kadınların pembe soslu hikayelerinin tercih edildiği belirtiliyor.”