Ana sayfa Dizi Haberleri Mahkum dizisi Fox TV için elinde tuttuğu kızgın bir demir haline dönüştü!

Mahkum dizisi Fox TV için elinde tuttuğu kızgın bir demir haline dönüştü!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Güney Kore dizisi Innocent Defendant’tan uyarlanan Mahkum dizisinin ikinci sezonu perşembe akşamları devam ediyor. Ancak dizinin reytingleri o kadar ciddi bir düşüş yaşadı ki, bu şekilde ayakta uzun süre kalmasını kimse beklemiyor.

Dizinin yapımcısı Mahkum’un devam edeceğini açıklarken, Fox TV’nin daha önceki yıllarda yaptığı hatalara bir yenisini daha ekleyip eklemeyeceği de merakla bekleniyor. Son 2 sezondur çok önemli yapımları hayata geçirmesine rağmen bunlara yeterli destek vermemesi ve sabır göstermemesi ile eleştirilen Fox TV, şimdi de Mahkum dizisiyle büyük bir sınav veriyor.

Dizinin düşük gelen reytingleri adeta kızgın bir demir ve Fox TV’de elinde bu kızgın demiri tutmak zorunda kalıyor. Çünkü dizinin yayından kaldırılması büyük bir kitleyi kızdıracak, devam ettirilse maddi zarar büyüyecek ama bir başka gerçeklik daha var.

Fox TV, perşembe akşamı gibi çok sert reyting rekabetinin yaşandığı bir güne yeni bir dizi koysa bile bu dizinin Mahkum’dan çok daha iyi oranlar elde etme ihtimali de yüksek değil. Çünkü izleyici zaten bölünmüş ve bu kadar farklı rakip arasında Fox TV’nin yeni bir dizi ile yeni bir deneme yapması da durumu değiştirmeyebilir.

Gelsin Hayat Bildiği Gibi dizisi kemik bir izleyiciyi yaz döneminden bu yana kendisine bağladı. Camdaki Kız’ın hikayesi çok iyi gidiyor ve izleyiciler memnun. Aldatmak dizisi ile atv iyi bir çıkış yakaladı ve dizinin temposu da reytinglerin düşmeyeceğine işaret ediyor.

Star TV’deki Duy Beni dizisi ile Fox TV’deki Mahkum büyük düşüş yaşıyor. İşte böyle bir ortamda, 3 önemli dizinin iyi bir ortam yakaladığı perşembe rekabetinde Mahkum en azından belirli bir kitleyi Fox TV’de tutuyor. Bu kaybedilir ise ve yeni bir dizi getirilse bile başarılı olunamaz ise Fox TV adına bir büyük imaj ve maddi kayıp daha ortaya çıkacak.

İşte bu yakıcı durum Mahkum dizisini düşen reytingleri ile kızgın bir demire dönüştürdü. Fox TV ise el yansa bile şimdilik dizinin yükselmesini bekleyerek bir daha fırsat sunuyor.

Onur Tuna ve İsmail Hacıoğlu gibi iki etkili ve güçlü oyunculuk sergileyen ismin, heyecanlı bir hikayesi bile Fox TV’yi öne çıkartamıyor ise, kanal yönetiminin geçmişte izleyicileri ne kadar çok kırdığı gerçeğini de hesap etmesi gerekiyor.