Ana sayfa TV Programları MasterChef Türkiye nasıl oldu da bu kadar çok sevildi!

MasterChef Türkiye nasıl oldu da bu kadar çok sevildi!

tarafından ker_def

Televizyon ekranında özellikle yemek üzerine yapılan yarışma programlarının mutlaka iyi bir izleyici kitlesi oluyor… Yemekteyiz, Zuhal Topal’la Sofrada gibi farklı formatların yanı sıra şef yetiştirme üzerine odaklanan MasterChef Türkiye, farklı bir kulvarda reyting peşinde koşuyor.

TV8 ekranında 3. sezonu ile izleyici karşısına çıkmakta olan MasterChef Türkiye, elde ettiği reytinglerle de iyi bir geri dönüş sağlıyor. Yarışma programında yer almak için gelen başvuru sayısının 100 bin olduğu düşünüldüğünde ilginin büyüklüğü de ortaya çıkıyor.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, ekranda yemek yarışmalarının neden çok tuttuğunu köşe yazısında değerlendirdi. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Mert Gürer’e konu hakkındaki fikrini soran Sina Koloğlu, köşe yazısında şu ifadelerde bulundu:

“MasterChef Türkiye yarışmasına 100 bin kişi müracaat etti. ‘Yemek’ üzerine program her şekilde tutuyor. Peki nedeni nedir? Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Mert Gürer’e sordum: “Özellikle hırs, mücadele, heyecan gibi duyguların televizyon izleyicisine sunulan en önemli unsurlar olduğu düşünüldüğünde, yemek pişirmeye ve onu sunmaya yönelik formatlar, yapımcılar tarafından ön plana çıkarılmaktadır.”