Ana sayfa Dizi Haberleri Masumlar Apartmanı’nda herkes Safiye’yi konuşuyor ama Han’la ilgili gerçekler bambaşka!

Masumlar Apartmanı’nda herkes Safiye’yi konuşuyor ama Han’la ilgili gerçekler bambaşka!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – TRT1 ekranlarında yayınlanan Masumlar Apartmanı dizisi, henüz 5 bölümdür ekranda ama yeni sezonun en çok konuşulan yapımları arasında. Hem reytingleriyle hem de sosyal medyada yarattığı gündemle birinciliği kimseye bırakmıyor.

Hikayenin gerçek olmasının yanı sıra oyuncu seçimlerinin de doğru yapılmasıyla, izleyicinin 5 bölümdür pür dikkat izlediği ve bir sonraki bölümü iple çektiği bir yapım haline geldi. Ezgi Mola’nın oynadığı Safiye karakteri, dizide hastalığı en üst boyutta olan isim şimdilik!

Aslında ailenin tüm çocuklarında farklı takıntılar, hastalık düzeyinde tavırlar, sorunlar, travmalar görünüyor. Her bölüm, her karakterin içindekini biraz daha açıyor senarist. Safiye’nin herkesçe malum takıntısı, her şeyi pis görmesi, sürekli suyun altında yiyecekleri sabunlayıp yıkaması, eve kimseyi almayıp kendisinin de dışarı çıkmaması biliniyor.

Bu kadar titizken, üst kattaki boş daireyi Gülben’in her sabah altına kaçırdığı nevresimlerle dolu olması ve pislik yuvası içinde olması ise ailenin bir başka handikapı.

Hikayenin gerçeklikleri ilerledikçe daha da ortaya çıkacak. Zira zaten büyük oranda gerçek bir olaya dayanıyor. Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun danışanlarının hikayesi. Her ne kadar dizide kimi kurgular, farklılıklar yapılsa da genel olarak hikayeye bağlı kalındığı anlaşılıyor.

Masumlar Apartmanı'nda herkes Safiye'yi konuşuyor ama Han'la ilgili gerçekler bambaşka! 15

Gelelim Han konusuna. Aslında ailenin en normal üyesi gibi duran kişi oydu başlangıçta. Tertemiz kıyafeti, eğitimli, görgülü, kültürlü bir iş insanı olarak çıktı karşımıza. Ailesi için yurt dışından dönmüş ve onlarla yaşamaya başlamıştı. Ablası Safiye’nin travmasını çok iyi anlıyor ve üstüne gitmeden onu rahatlatan tavırlarla, sözlerle hareket ediyordu.

Evin en aklı başında kişisiydi. Ne zaman ki bir gece yarısı çöp konteynrına dalana kadar! Böylesi bir adamın gece çöp toplaması da ablalarınınki gibi benzer bir ikilemdi ve Han, göründüğünden başka bir ruh haline sahipti.

Zaman zaman gergin anlarına, titiz hareketlerine şahit olduk. Hatta son bölümde İnci’nin arabada yemek yemesine iğrenerek bakıp, bir köpeği sevmemek için direndiğini de gördük.

Bir şekilde bunlar anlaşılabilirdi ama İnci’nin babasının boğazına sarılıp kendinden geçtiği o an, Han ile ilgili tıpkı İnci gibi herkes şoke oldu! Gerçi aynı sahneyi İnci’nin eski sevgilisi Uygar’la da yaşamıştı ama orada yine de bu noktada değildi tam olarak.

Masumlar Apartmanı'nda herkes Safiye'yi konuşuyor ama Han'la ilgili gerçekler bambaşka! 16

Birkan Sokullu’nun oynadığı Han’ın içindekiler gittikçe dökülecek ve İnci bunları gördükçe büyük şoklar yaşayacak. Tabii daha evdeki ablaların durumunu tam olarak bilmiyor! Mesela nohutları tek tek belli bir sayıda sabunlamak gibi!

Yayınlanan son bölümde Han’ın, İnci’nin babasının boğazını sıktığı o ana dikkat çekerek yaptıkları yorumlardan bazılarını aşağıda görebilirsiniz. O sahneyi de paylaşıyoruz ama bir ekleme daha yapmak gerek Han’ın hikayesine…

Aslında Masumlar Apartmanı dizisinin alıntılandığı kitabın ismi Madalyonun İç Yüzü. Bu kitaptaki Çöp Apartmanı isimli gerçek olaylardan yola çıkılıyor dizi için. Ve bir gerçek var ki şu andaki hikayeyle uyumlu değil… O da Han… Yani Han’ın kendisi, aslında gerçek hikayede yok! Senaryoya eklenmiş bir karakter Han.

Zaten, Safiye’nin annesinin kızlarına çok kötü davranmasının nedeni, bir erkek evlat sahibi olamamak. Babaları yüksek bir bürokrat olan kızlar, anneleri tarafından hiç sevilmemiş. Baba, ne eşine ne de kızlarına hiç ilgi göstermemiş, sevmemiş. Anne de bunun nedenini erkek çocuğunun olmamasına bağlamış ve yaşadığı durumu iyice travmatik boyuta getirerek kızlarına fiziksel ve psikolojik şiddete dönüştürmüş bir hasta insan.

Dizinin devamında Safiye ve annesi ile ilgili kitapta yazan gerçeklerin ne kadarını göreceğiz bilinmez ama Safiye’nin bu hale gelmesinde çok üzecek olaylar var!

Bakalım ilerleyen bölümlerde bu olaylarla ilgili hikayeler aktarılacak mı? İzleyip göreceğiz…

Masumlar Apartmanı'nda herkes Safiye'yi konuşuyor ama Han'la ilgili gerçekler bambaşka! 17

Masumlar Apartmanı'nda herkes Safiye'yi konuşuyor ama Han'la ilgili gerçekler bambaşka! 18

Masumlar Apartmanı'nda herkes Safiye'yi konuşuyor ama Han'la ilgili gerçekler bambaşka! 19

Masumlar Apartmanı'nda herkes Safiye'yi konuşuyor ama Han'la ilgili gerçekler bambaşka! 20

Masumlar Apartmanı'nda herkes Safiye'yi konuşuyor ama Han'la ilgili gerçekler bambaşka! 21

Masumlar Apartmanı'nda herkes Safiye'yi konuşuyor ama Han'la ilgili gerçekler bambaşka! 22

Masumlar Apartmanı'nda herkes Safiye'yi konuşuyor ama Han'la ilgili gerçekler bambaşka! 23

masumlarapartmani