Ana sayfa Dizi Haberleri Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisindeki eksiklik, Kadın dizisinde var!

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisindeki eksiklik, Kadın dizisinde var!

tarafından ker_def
Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisindeki eksiklik, Kadın dizisinde var! 7
Kadın dizisinin verdiği büyük ders

Milliyet Cadde yazarlarından Sinan Biçici, yeni başlayan Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisiyle ilgili bir yorum yazısı kaleme aldı.

Yazar, Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi için yaratılan büyük beklentinin sorun yaşattığını ayrıca her tarihi dizinin Muhteşem Yüzyıl ile karşılaştırılma gibi bir sorununun olduğunu anlattı.

Ancak herkesin hem fikir olacağı konu ise senaryo…

Yani Mehmed Bir Cihan Fatihi’nin eksik kaldığı, Kadın disinin ise rakibinin önünde zirvede yer almasını sağladığı sihirli cümle; Senaryo…

İşte Sinan Biçici’nin dersler taşıyan yazısı:

‘Fatih’ten alınacak ders ne?

Mehmed Bir Cihan Fatihi, sonunda ilk bölümüyle ekrana geldi. Sezonun en büyük bütçeli ve en çok merak edilen dizisi tabii ki haftanın gündemine de oturdu. Çok zaman ve para harcanmış bir iş. Hatta şimdiye kadar yapılan en büyük bütçe. Dekorlar, oyuncular ve kostümler… Tanıtım için de aynı şekilde özel bir önem gösterildi. Her zaman böyle işlerde gündeme getiriyoruz. Büyük beklenti genelde zarar veriyor. Seyirci fazla eleştirel oluyor, hoşgörüsü de az… Normal şartlarda bu kadar görkemli bir projeye bu kadar olumsuz eleştiri haksızlık oluyor. Ama beklenti büyütülünce insanlar bunu kendilerine hak görüyor.