Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Melis Elif Doğan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Melis Elif Doğan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Melis Elif Doğan, 6 Eylül 1994 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Melis Elif Doğan
Doğum Tarihi: 6 Eylül 1994
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.62 m.
Kilosu:  53 kilo
Burcu: Başak
Göz Rengi: Ela
Kardeşleri: Bir kız kardeşi var
Instagram: https://www.instagram.com/mselifdogan

Ailesi:  İstanbul’da doğdu büyüdü, bir kardeşi var. “İki kardeşiz, benden bir buçuk yaş küçük bir kız kardeşim var. Eyüp’te büyüdük. Annemler de orada doğup büyümüş.”

Çocukluk yılları: “Tam bir mahalle kültürüyle, sokakta oynayarak geçti çocukluğum. Kızlarla, bebeklerle değil, erkeklerle bilye oynayan bir çocuktum.”

Eğitim hayatı:  İstanbul Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümüne devam ederken yan dal olarak aynı üniversitede Devlet Konservatuarı Müzikal Bölümü’ne dâhil oldu.

Hayatının dönüm noktası: Oyuncu olmaya üniversitede tiyatro kulübüne girdiği zaman karar verdi. “Öncesinde hep müzik ve müzikallerle ilgileniyordum ve çalışmalarım hep onlarlaydı. Hep çekingen biriydim. Kendimi şarkılarımla anlatır, hissettiklerimi öyle dile getirirdim. Müzikale de böyle aşık oldum. Yapmayı en çok sevdiğim şeyle kendimi ifade edebilmemi sağlayan sanat dalı. Tabii bunun için oyunculukla ilgili de kendimi geliştirmeliydim. İlk olarak o sırada devam ettiğim Eğitim Fakültesi’nin tiyatro kulubüne başladım. Sonraki yıl konservatuara başvurdum ve sınavları başarıyla geçip kabul edildim. Ondan sonrası zaten ait olduğum yeri bulmaktı; müzik, dans ve tiyatroyla dolu, beni yetiştirmek üzere bir okul. En keyif aldığım zamanlardı. Ardından ilk televizyon projesi geldi. Sonrası daha göz önünde olan kısmı zaten.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2016 yılında, ‘Aşk Laftan Anlamaz’ dizisinde canlandırdığı ‘Suna’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Zengin ve Yoksul’ dizisinde canlandırdığı ‘Aleyna Erdemli’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Takıntılı biri değil ancak alışkanlıklarına bağlı bir kişiliği var. “Yanımda muhakkak ‘palo santo’m olur mesela. Enerjinin tesirine çok inanıyorum. Günde birkaç kez etrafımdaki aktif enerjiyi arındırıyorum. Ben daha çok iş ve kariyer odaklıyım. Çok inandığım bir işin sonuna kadar uğraşırım. Çok hırslı olduğumu düşünmüyorum ama karşımda kadersel ağ olarak düşündüğüm, benim noktam olduğuna inandığım bir durum varsa o şeyin peşinden giderim işte. Güvenim küçücük bile zedelenirse bambaşka bir Elif çıkabiliyor ortaya. Birkaç kez de yaşadım maalesef. O halimi görmek istemeyebilirsiniz  Bir de yalana asla tahammül edemem. Benim için beyaz yalan diye bir şey yok, siyah ve beyazım bu konuda. Ortam yok diyebilirim. Mutlaka her şeyin doğrusuyla yüzleşmeliyim. Doğrusunu öğrenmeli, kararı kendim verebilmeliyim. Kimsenin beni korumak adına, bilgim dışında benimle ilgili bir karar vermesini istemem.”

Sosyal: Set dışındaki boş zamanlarını ailesiyle çokça vakit geçirerek değerlendirmeyi seviyor. “ Boş zamanlarımda ayrıca uzun ve dingin yürüyüşler yapıyorum. Yoga ve meditasyon hayatımın olmazsa olmazı.

Düşünce yapısı: Ünlü olmak tabirini sevmiyor. Yaptığı işin hitap ettiği kitlenin genişliğinden dolayı böyle bir karşılığı olduğunu düşünüyor. “Tıpkı bir öğretmenin kitlesinin sınıfı olması gibi bizimki de yani. Sadece sınıfın mevcudu biraz daha fazla. Şans kelimesine inanırım ama ona inandığım kadar mucizelere de güvenirim. Evrenin enerjisine çok inanırım. İstediğimiz şeyleri hayatımıza çekebildiğimize çokça şahit oldum. Bu yüzden evrenin akışına inancım tam.”

Aşka bakışı: “Aşk sevginin en yüksek, en tutkulu halidir bence. Sevgi de zamanla oluşan, büyüyen bir duygu. Onu çok anlam yükleyip bir kişide birleştirmekten ziyade, sevgiyi ve sevgiyle hareket eden insanları hayatıma katmaya çalışıyorum. Gerçek aşkın bir tane olduğuna, bir kez yaşandığına inanıyorum. Belki de zaten henüz gerçek aşkı yaşamadığım için romantik olmadığımı düşünüyorum. Ruh eşine inanırım! Çok nostaljik bir ruhum var. Aşkın, sevginin en üst seviyesi olduğuna ve kesinlikle karşılıklı olduğuna inanıyorum. Tek taraflı olan hiçbir şeyin gerçek olmadığını düşünüyorum. Henüz yaşamadığım için, söyleyeceklerim bunlar.”

Mutluluk kaynağı: En cesur hissettiği konu mesleğinde kendine sadık kalarak ilerliyor olması. “Genel akıma ayak uyduracağım diye inanmadığım bir işin içinde yer almıyorum bu bana mutluluk veriyor.”

İlk sinema filmi: Ömer Faruk Sorak- İpek Sorak/ Aşk Tesadüfleri Sever 2

Hayata bakışı: Hayatı akışında yaşamayı seviyor. “Sonrası için endişe etmeyi bırakmak sanırım şu sıralar hayatımın en önemli derslerinden. Hayatın tam bu anda aktığına inanıyorum; ne bir önceki, ne de bir sonraki. Dolayısıyla şu an içinde bulunduğum durumdan ve konumdan keyif alıyorum ve de mutluyum. Gelecek adımı da o ana gelince düşünmeyi seviyorum.”

İş hayatına bakışı: Oyunculuk yapmaya başlamasıyla birlikte, hayatının  plan program anlamında değiştiğini söylüyor. “Çalıştığım mecra sebebiyle yaşam tempom hızlandı. Bu bir telaş hali gibi değil de durup esler vermeye, küçük molalarda dinlenmeyi de içine alan bir akış haline geldi. Farklı farklı karakterleri canlandırmak, onlarla o kısa anlarda yer değiştirmek, bana hem kendimle ilgili yeni şeyler keşfettirdi hem de bakış açımı zenginleştirdi. Duygular arasında dans edebilmek çok cezbedici benim için. Başka insanlarla empati kurabilmeyi öğretiyor bana. Biraz daha farkındalığımı artırıp karşımdakini de anlayabilmemi sağlıyor. Perspektifimi genişletiyor. Oyunculuk gibi tutkuyla bağlı olduğum, oyunculuktan da önce hayatımın her anında müzik vardı. Bütün çocukluğum, lise yıllarım korolarda geçti. Üniversitede de müzikal tiyatro okudum. B planı gibi değil de, her zaman bir sığınak olarak gördüğüm bir alan benim için müzik.”

Kariyer planı: “Ben biraz varıştan ziyade yolculuğu seven biriyim. Planlarım, hedeflerim tabii ki var ama akışta karşılaştığım, yoluma eklediğim, çıkardığım pek çok hikaye de var. Müzikal benim asıl branşım. Bütün eğitimim de şevkim de o yönde. Dolayısıyla bir gün bir müzikal projesinde yer almak benim için gerçek manada bir hedef. En başında yola çıkışım da bu yüzdendi. Ama dediğim gibi yol üstünde duraklar olması, bazen yolu biraz uzatıp başka tecrübeler yaşamak da işi zevkli kılan, anda kalmayı sağlayan noktalar.

Gelecek Hayali:  Hayal kelimesinden çok hedef kelimesini seviyor. “Böylesi daha gerçekçi ve mümkün kılıyor bence düşünceleri. Maddesel olarak muhakkak isteklerim vardır ama uğrunda çalışıp çaba gösterdiğim şeyler genellikle manevi. Bunlar da son zamanlarda çoğunlukla iç huzuru ve dengeyi bulabilmekle ilgili. Sürekli olan o telaş halinden sıyrılıp kendimi sakinlikle buluşturabilmekle, derin nefesler alıp verirken o nefeslerin sakinliğinde o anın tadını çıkarabilmekle ilgili.”

Kaygıları: Türkiye’de kadın olmanın zor olduğunu düşünüyor. “ ‘Kadın’ olmak olarak ayırıp, bunu sorguladığımızda bile, aslında nasıl bir tabloyla karşı karşıya olduğumuz çok aşikar. Maalesef bunu bir farklılık olarak kabul edip, öyle algıladığımız sürece de zannediyorum bu böyle devam edecek. Yeni neslin genç insanı olarak bu anlamda bizim biraz daha farkındalık sahibi olduğumuzu, bunun için ortak bir fikre ve yaklaşıma sahip olarak ilerlediğimizi düşünüyorum.

Hangi filmden etkilendi: Etkisinde kaldığın en romantik film; My Best Friends’ Wedding.

Formunu nasıl koruyor: “Sporla arası çok yok, yoga yapmayı seviyor. “Spora düzenli devam etmeye motive olup, üç, dört ay devam ettiğim de oldu ama hepsi hüsranla sonuçlandı. Bu alışkanlığı edinemedim bir türlü. Ama kesinlikle yoga aşığıyım. Yoga hayatımda o kadar çok mucizeye sebep oldu ki… Büyük değişiklikler yaşadım yogayla. Son bir senedir ‘Yin Yoga’ yapıyorum. Hayatın bütün telaşının aksine sakinlik ve dinginlik üzerine bir öğreti ve form. İç huzuru yakalamak ve dengeyi kurabilmek için müthiş etkili. Günlük akışta iki ayrı çalışma yapıyorum. Uyanınca günü karşılamak için, uyumadan önce de günün yorgunluğunu ve stresini atmak için. Şimdiye kadar estetikle ilgili bir işim olmadı ama herhangi bir önyargım da yok. Size iyi gelecek, kendinizi iyi hissettirecek neyse onu seçmekten daha doğal bir şey yok.

Modayı takip ediyor mu? Modayı çok takip eden biri değil. “Rahat ve günlük tarzlara daha yakın hissediyorum kendimi. Tabii ki işim gereği bazı alanlarda güçlü ve trendlere ait parçalar da kullanıyorum. Ama benim için genellikle rahat ve kullanışlı olması öncelikli.”

DİZİLERİ

2021/2022- Destan/ Tutkun

2021- Aynen Aynen / Konuk oyuncu

2020- Gençliğim Eyvah/ Azra Bozoğlu

2019 – Zengin ve Yoksul / Aleyna Erdemli

2018 – Darısı Başımıza / Öykü

2017/2019 – Çukur / Hale

2016/2017 – Hayat Bazen Tatlıdır / Zeynep

2016 – Aşk Laftan Anlamaz / Suna

FİLMLERİ

2016- Kayıp İnci / İnci Alike (TV Filmi)

2020- Aşk Tesadüfleri Sever 2/Sema’nın gençliği