Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Melis Sezen Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Melis Sezen Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Melis Sezen, 2 Ocak 1987 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Melis Sezen
Doğum Tarihi: 2 Ocak 1987
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.69 m.
Kilosu: 56 kilo
Burcu: Yay
Göz Rengi: Kahverengi
Annesi: Nursel Sezen
Babası: Cüneyt Sezen
Kardeşleri: Polat Sezen
Instagram: https://www.instagram.com/melisssezen
Evcil Hayvanları: Köpeği ve kedisi var.

Melis Sezen Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi:   İstanbul, Silivri’de doğdu. Babası Arnavut, Makedonya göçmeni ticaretle uğraşıyor. Anne tarafı ise Selanik, Yunanistan göçmeni. Kendisinden 4 yaş küçük bir erkek kardeşi var. Ailesi tiyatroya başlamasında her zaman destek oldu. Annesi oyunculuğa ilgisini fark edip onu  Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne yazdırdı. “Ailem konusunda çok şanslıyım ve bunun için her zaman şükrediyorum. Annem de babam da beni her zaman ilgi alanlarım konusunda özgür bıraktı ve hayallerimi gerçekleştirmek için bana alan sağladı. Tiyatroya başlamam konusunda da ailem öncü oldu. ‘Kendinizi keşfedin, ne yaparken mutlu oluyorsanız onu yapın ve inandığınız şeyin peşini asla bırakmayın!’  Bize öğrettikleri şey bu, binlerce teşekkür ederim.”

Çocukluk yılları: Beşinci sınıfa giderken aldığı drama dersinin öğretmeninin ailesine, ‘Oyunculuğu bırakmasın, tiyatroya başlasın,’ demesiyle Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde ilk temel eğitimini amaya başladı. “Sahnede nasıl duracağımı, ses ve diyafram kontrolünü orada öğrendim ve  liseye kadar da devam ettim. Tiyatroyu, sahneyi çok sevsem de asıl isteğim kamera önüne geçmekti. Oyuncu her yerde oyuncudur tabii ama kamera önünde teknik açıdan farklı şeyler öğreniyorsunuz. Çocukluk yıllarıma ait gözümün önünde canlanan manzara, evimizin bahçesi kocaman. Evimin bahçesinde fıskiyelerin arasında koşturuyoruz, peri oyunları oynuyoruz, saklambaç oynuyoruz, futbol, voleybol oynuyoruz. Mahallenin bütün çocukları, kardeşim ve ben. Bir de her zaman hayvanlarımız oldu. Şimdi de iki köpeğimiz ve yeni doğum yapan bir kedimiz var.”

Eğitim hayatı: Lise eğitimini Selimpaşa Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı. İlkokuldan itibaren Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde eğitim aldı. Halen Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü’nde eğitimine devam ediyor.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Hayat Bazen Tatlıdır’ dizisinde canlandırdığı ‘Asya’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Leke’ dizisinde canlandırdığı ‘Yasemin’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri:  Oğlak burcu burçlara inanıyor ve burcunun özelliklerini taşıdığını düşünüyor. “Evrenin bir bütün olduğuna inanıyorum. Bu nedenle gezegenlerin hareketleri, Ay tutulması, Güneş tutulması, kısaca bu evrendeki her şeyin, her canlının bütünlüğüne inandığım için hepsinin etkileşimde olduğunu düşünüyorum. Herşey bir enerji. Benim yükselenim de balık. Balık çok duygusal, oğlak ise sorumluluk sahibi, disiplinli ve çok inatçıdır, orada tezatlar oluyor. Hem birbirlerini dengeliyor hem de çatışıyorlar.”

Sosyal: Boş zamanlarında Latin dansları yapmayı seviyor; Salsa, bachata, Arjantin tango ve çok az da tango ve bachata’nın karışımı bir dans türü olan Kizomba yapıyor. “Latin dans gecelerine katılmayı da çok seviyorum. Hatta bir dönem İzmir’de kaldığım otelde buldum. Afişi görünce sordum, tam da o akşammış. Bütün gece dans ettim, çok keyifliydi.”

Melis Sezen Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Düşünce yapısı: Yapıcı eleştiriden çok mutlu oluyor. “İyi işler yaptığım zaman çevremdeki insanlar çok mutlu oluyor ve destekliyor. İyi niyet önemli fakat işin içine kötü niyet girdi mi; yapılan yorumların tek sebebi ‘kötü niyet’ oldu mu kendimi nötrlemeye ve enerji alanımı temiz tutmaya çalışıyorum.”

Mutluluk kaynağı: Bugüne kadar rol aldığı projelerde çalıştığı oyuncu ve yönetmenler konusunda kendisini şanslı hissediyor. “ ‘Mucize 2’ filminde Mahsun Hoca’dan duygunun bütün olduğunu öğrendim, bir hikaye anlatırken her şeyiyle yaşıyordu. Fikret Kuşkan’ın iki kere kızını oynama şansını yakaladığım için de çok mutluyum, çok severim onu. Mucize 2’de özel bir sahnemiz var mesela, benim bir noktada dikkatim dağıldı, gerildim. O anlık kopuşumu hissetti, beni yakaladı ve gözümün içine baka baka verdi bana oyunu, tekrar aldı içeriye. Onun da hep söylediği bir şey vardır; ‘Hiçbir zaman oldum demeyeceksin, her zaman daha iyisi olabilir, hep çalış, üstüne koy, öğrenmeye açık ol,’ der. Büyük örnekler, onlardan ne kadar çok şey öğrenebilirsem o kadar kar.”

İlk sinema filmi: Ömer Can – Derya Gökgöl / Dünya Hali

Aşka bakışı: “Aşktan çok sevgiye inanıyorum. Gerçek sevginin olduğu yerde imkânsızlık yoktur. Zor bir aşkla da karşılaşsam da, gerçekten hissettiğim bir şeyin asla peşini bırakmam. Zaten kıpır kıpırım ama aşık olduğumda bir de üstüne şapşik oluyorum biraz.”

Hayata bakışı: Hayal kırıklığı yaşadığı anlarda yeniden ayağa kalkma motivasyonunu annesinden alıyor. “Bu anlarda annem beni kaldırır. Gerektiği yerde acımasızca eleştirir ama kalkmak gerekiyorsa da en büyük desteği o verir. İnancı yitirmemek lazım. Bir de Allah’a çok dua ederim. Mutlaka bir işaret gelir, bir yol gösterir.  Olduğum gibi mutluyum. Hiçbir zaman da ‘olduğum gibi olmayı’ kaybetmek istemem. Hayatta bazen yavaşlamaya, hatta durmaya ihtiyacımız var! Bir dur, bir dinle, hisset. Durmak, hem kendine dönmek hem de hayatı algılamak, düşünmek, hislerine yoğunlaşmak, öğrenmek, keşfetmek, kendini ve çevreni tanımak demek. Nefes alalım, nefesimizi dinleyelim; durmayı unutmayalım.”

İş hayatına bakışı:  Sinema ve dizi oyunculuğunu bir arada sürdüren bir oyuncu olarak ikisinin de farklı yönlerini seviyor. “İkisini de çok seviyorum. Sinemada karakter üzerinde daha çok çalışma fırsatınız oluyor genelde. Her sahne üzerinde daha çok durabiliyorsunuz, bunu seviyorum. Dizide ise bilinmezliği seviyorum. Karakteri gelecekte neyin beklediğini, neye dönüşeceğini bilmiyorsunuz ve onunla birlikte bir yolculuğa çıkmış oluyorsunuz. Genel hikayeye hakimsiniz ama yolda çok şey değişebiliyor. Hayat gibi. İzlediği yol güzelse onunla birlikte yol almak hoşuma gidiyor. Bir de durmadan üretmeyi seviyorum. Sürekli bir antrenman gibi oluyor.”

Kariyer planı: Amacı ileride  ‘en iyi oyuncular biri’ olarak anılmak. Çok çalışıp, çok öğrenip potansiyelinin en iyisini çıkarmak, işinin hakkını vere vere en iyi şekilde yapmak en büyük amacı. “ Benim için en önemli olan şey kendim olmak, her zaman kendimi daha çok geliştirebilmek, hep kendi sınırlarımı zorlamak. Bazen kendinizden neler çıkarabileceğinizi siz bile bilemezsiniz.”

Kaygıları: En büyük kaygılarından bir tanesi insanoğlunun doğaya verdiği zarar. “Sanki bu doğa, çevre bize tüketmemiz için verilmiş ve biz de sorgulamadan her şeyini tüketiyoruz. Ben artık her konuda bu farkındalığın doğmaya başladığını düşünüyorum. Denizleri temizlemek olsun, çevremizi yeşillendirmek olsun. Doğaya zarar verdiğinizde kendinize de vermiş oluyorsunuz. Çevreyi en çok kirleten sektörlerden biri moda olduğu için bu farkındalığı yaratmak, bilinci değiştirmek çok önemli. Tüketim çılgınlığı her sektörde. Teknoloji inanılmaz gelişti, şehirde yaşayan insanların çoğu kapalı kutuların içinde. Bunlarla birlikte teknolojiyle yaşadığı için bahçedeki maalesef küçücük bir alanda kalmış o bir ağacı bile fark etmiyor insanlar bazen. Büyüme evresinde farkındalıkla yetişsek, doğaya saygıyla, bütün olmakla büyüsek her şey daha farklı olur.”

Sosyal medya ile arası nasıl? Sosyal medyayla arası iyi, özellikle instagramı aktif olarak kullanıyor. “En fazla kullandığım platform Instagram. Bir gün üst üste on tane hikaye paylaşıyorum, sonra bir bakıyorsunuz günlerce hiçbir şey koymuyorum. Tamamen ruh halime göre değişiyor. Tarzım takipçi sayıma göre hiç değişmedi, hala olduğum gibiyim.”

Melis Sezen Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Modayı takip ediyor mu? Modanın da sıkı takipçisi. Özellikle Jennifer Lopez’in stilini çok beğeniyor. “Tam bir Saint Laurent kızıyım! Her parçasına bayılıyorum, zaten daha sade ve şık stillere yönelirim. Dolce & Gabbana’nın Akdeniz esintileri de çok hoşuma gidiyor.”

Hangi özelliği hayatına yeni girenleri şaşırtır? Sekiz numara miyop olması.

Kimlere hayranlık duyar? Tim Burton ve Halit Ergenç ile çalışmayı çok istiyor. “Yönetmen olarak Tim Burton’u çok beğeniyorum. Bir de Halit Ergenç’le oynamayı çok isterim. Çok hayran olduğum, inanılmaz bir oyuncu.”

Erkekte çekicilik kriteri: Samimiyet ve dürüstlük. “Samimi olmak çok önemli bence. Karşımdaki erkeğin samimi ve dürüst olmasını beklerim.”

Evde ne yapar?  Evde olduğu zamanlarda kitap okumayı seviyor, resim yapıyor ve aynı zamanda yazmakta hobisi. “Aslında oturup ‘Yazayım’ demiyorum ama başladığımda akıyor gidiyor. Kimseyle paylaşmıyorum, kendi kendime yazıyorum, bir senaryom da var. Bilinç akışı tekniğini seviyorum, örneğin hocamız bize proje olarak Fahriye Abla şiirini verip ondan esinlenerek bir şeyler yazın demişti. Bir de geçen yüzyıllarda şifacı kadınların cadı olarak yakıldığı bir hikaye vardı, onun bir de tablosunu yaptım ama yarım kaldı. Resmi de tamamen hobi olarak yapıyorum. Küçükken de resim dersine gidiyordum, yazmaktan çok resim yaparım ben.”

Hangi filmden etkilendi? İzlemekten sıkılmayacağı film, ‘A Star is Born’. “Bradley Cooper’a zaten çok hayranım, bu filmde yönetmenliğiyle birlikte tekrar hayran kaldım.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2021- Fatma

2020 – Sadakatsiz (Derin) (TV Dizisi)

2020 – Ya İstiklal Ya Ölüm / Nazan

2019 – Leke / Yasemin Adıvar

2019- Sevgili Geçmiş/ Deren Kutlu

2019- İçten Sesler Korosu/ Öykü

2017/2018 – Siyah İnci / Ebru

2016 – Hayat Bazen Tatlıdır / Asya

SİNEMA FİLMLERİ

2021- Tilki Yuvası

2020- Kovala /Merve

2019 –Mucize 2 : Aşk / Beren

2018 –Bizim İçin Şampiyon / Esra Ataman

2018 –Tilki Yuvası

2018 –Dünya Hali / Gizem