Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Meriç Aral Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Meriç Aral Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Meriç Aral, 1 Temmuz 1990 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve  sinema oyuncusudur.

Adı: Meriç Aral
Doğum Tarihi: 1 Temmuz 1990
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.71 m.
Kilosu:   55 kilo
Burcu: Yengeç
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Koyu Kahverengi
Babası: Levent Nuri Aral
Kardeşleri: Ayşe Aral
Instagram: https://www.instagram.com/mericaral/
Evcil Hayvanları: Kedi ve köpeği var.

Meriç Aral Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Anne ve babası avukat, bir kız kardeşi var.  

Çocukluk yılları: “Çocukken kolaya ekmek banardım, büyüyünce kızların erkek, erkeklerin kız olacağını düşünürdüm, muhabbet kuşumla gerçekten muhabbet ederdim, bir kere de serçe parmağımı kalemtıraşla açmaya çalışmıştım.”

Eğitim hayatı: Bilgi Üniversitesi’nde hukuk ve yan dal olarak karşılaştırmalı edebiyat eğitimi almıştır. 2012 yılında mezun olup avukatlık stajını tamamladıktan sonra avukatlık yapmak istememiş bunun üzerine Yeni Sinemacılar’da film asistanı olarak çalışmaya başlamıştır.

Hayatının dönüm noktası: Stajını bitirir bitirmez avukatlığa daha başlamadan bıraktığı an.

Oyunculuğa ilk adım: Oyunculuk kariyerine; 2012’de başrollerinde Nurgül Yeşilçay ve Şahin Irmak’ın rol aldığı ‘Sultan’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? 2013-2015 yıllarında ‘Medcezir’ dizisinde canlandırdığı ‘Hale’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Pozitif, neşeli, enerjik, samimi, mütevazi, azimli

Kişisel gelişim: Craft’da oyunculuk eğitimi almaya devam ediyor.

Mutluluk kaynağı: Dans etmek, orman, deniz ve yolda olmak.

Sosyal: Hareketsiz kalmayı genel olarak çok sevmiyor. Boş zamanlarında yoga yapıyor, dans etmeyi çok seviyor.

Düşünce yapısı: Samimiyetsizlikten, kötü niyetten elinden geldiğince kaçıyor ve sevdiklerini korumaya çalışan biri. Huzurlu kalmaya çalışarak, sevgi dolu her şeyi yapmak istiyor ve sevdikleriyle mutlu olmayı hiçbir şeye değişmiyor

İlk sinema filmi: Koray Baliç/ Balayı

Aşk tanımı: “Aşk mutlaka olsun ve hep olsun. Ben mutsuzluğuna da razıyım. Ben aşk yaşıyorsam acısını da zevkini de külfetini de yaşayayım. Herkes öyle yaşasın. Çünkü aşık olan insanlar çok şanslı. O kişiyi buldukları için, o kişi değilse bile, o hissi yaşadıkları için…”

Meriç Aral Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Hayata bakışı: İçine gerçekten sinen şeylerle ilgili kararlarında cesur davranıyor.  Fevri karar ve davranışlardan genellikle kaçınıyor, sonradan pişman olacağını düşündüğü şeyleri bir anda yapmamaya ve söylememeye dikkat ediyor. “Ama eğer bir karar almışsam, kolay kolay o karardan dönmemeye çalışırım ve pişman olmam. Genelde ikisini dengelemeye çalışıyorum elbette ama duygularım hep öne çıkıyor. Kalbimin sesini mutlaka dinlerim ve genelde buna göre hareket ederim, yine de göz göre göre dünyanın en mantıksız kararlarını vermemeye de çalışıyorum ve bunun için yakın çevremin görüşlerini mutlaka dinliyorum. Herkesin fikrini alırım, eğer herkesten ayrı düşmüşsem orta bir yol bulmaya çalışarak kalbime en uyanını yapıyorum. Başka türlüsü elimden gelmez. “

İş hayatına bakışı: İyi bir polisiye işte oynamayı çok istiyor. “Dönem işlerini de çok seviyorum. Öngörülemeyecek bir şeyi oynamak, yeni şeyler denediğim işlerde olmak istiyorum hep.”

Kariyer planı: Kariyer planında oynayabildiği kadar oynamak var. Yeni şeyler aramak bulmak; hevesle heyecanla oynamak istiyor. “Şimdiye kadar hep iyi yapımlarla ve ekiplerle çalışma fırsatı buldum. Ters köşe roller oynama şansım oldu. Bu konuda çok şanslı hissediyorum kendimi.”

Gelecek Hayali: İyi yönetmenlerle beraber iyi sinema filmlerinde oynamak en büyük hayali.

Kimlere hayranlık duyar? Onur Ünlü ve Çağan Irmak

Erkekte çekicilik kriteri: Gösteriş meraklısı olmayan, iddiasını kendi içinde yaşayan ve gizliden hissettiren, samimi ve kendi halinde, öz güven sahibi bir erkek O’nu etkileyebilir. “Bir derdi, bir olayı olan ve bunu ortalarda yaşamayan insanlar yani.”

Doğa ile ilişkisi: Doğada olmaktan keyif alıyor. Müzik dinleyerek yürümekten, bisiklete binmekten, çiçek toplamaktan hoşlanıyor.

Evde ne yapar?  Ev stresten kaçış noktası demek, evde olduğu zamanlarda kendi kendine dans etmeyi ve müzik dinleyip bağıra bağıra şarkı söylemeyi seviyor.

Neye para harcar? Alışveriş yapmayı seviyor ancak gerçekten ihtiyacı olmayan bir sürü şey almıyor. “Ummadığım bir anda karşıma çıkan ve aklıma çok takılan şeyler almak beni mutlu ediyor. Onun dışında zaten alışveriş merkezleri beni çok bunaltıyor, hiç sevmiyorum, insanların alışveriş hırsı ve telaşı da üstüme üstüme geliyor. Seçici ve tutarlıyım alışveriş konusunda. Aldığım şeyleri bir süre kullanmalı ve eskitmeliyim.”

Meriç Aral Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

En sevdiği şehir? “ Ben tam bir İstanbulluyum bence, özellikle Moda her şeyiyle beni yansıtıyor. Barcelona’da da çok tatlı zamanlarım olmuştu, beni yansıtıyor diyebilirim.”

En sevdiği kitap: Kurtlarla Koşan Kadınlar/Clarissa P. Estes

En çok güldüğü dizi: Seinfeld

İzlemekten asla bıkmayacağı film: Süt Kardeşler

Stresten arınma yöntemi: Yoga

En sevdiği yemek: Yaprak sarması

En unutamadığı anı: Emek Sineması’nda John Malkovich’le karşılaşması.

En uçuk hayali ne? Kutup ışıklarının altında yatmak ve barış. Kavgasız gürültüsüz huzurlu sevgi dolu bir ülkede ve dünyada yaşamak.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2017/2019 – Söz/ Eylem Mercier

2016- Yüksek Sosyete / Ece

2013 /2015 – Medcezir/ Hale

2012 – Sultan

SİNEMA FİLMLERİ

2020- Biz Böyleyiz/ Beril

2018- Yanımda Kal / Zeynep

2017- Cingöz Recai/ Filiz

2016- Hesapta Aşk / Ezgi

2014 – Unutursam Fısılda /Mediha

2014 – Muska /Melis

2013 – Balayı