Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Seçkin Özdemir Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Seçkin Özdemir Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Seçkin Özdemir, 25 Ağustos 1981 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu aynı zamanda DJ ve sunucudur.

Adı: Seçkin Özdemir
Doğum Tarihi: 25 Ağustos 1981
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.81 m.
Kilosu:  73 kilo
Burcu: Başak
Göz Rengi: Ela
Saç Rengi: Koyu Kahverengi
Instagram: https://www.instagram.com/seckinozdemir
Evcil Hayvanları: Kedileri Erkek ve Köpük.

Seçkin Özdemir Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Baba tarafı Sinoplu, Gürcü. Dört kardeşin en küçüğü. Bir ağabeyi, iki ablası var.  Kocaeli’nde eğitim alacağı üniversite yıllarına kadar hayatının tamamı Gaziosmanpaşa’nın sokaklarında geçmiş. Babası ayakkabı ustası, annesi ise ev hanımı.

Çocukluk yılları: Geleneksel aile yapısı içinde son derece mutlu bir çocukluk geçirmiş. “Ablamların ve ağabeyimin üzerimde çok hakkı vardır. Her başım sıkıştığında bana çok destek oldular. Benden yaşça büyük oldukları için gençliğimde bana her zaman iyi geldiler. Sokaklarda geçen, özgür bir çocukluk yaşadım, sokakta büyüdüm, sanırım sokak neslinin son örneklerinden biriyim. Sabahları erkenden kalkıp bir şeyler yiyip kendimizi sokağa atardık. Bisiklet, saklambaç, misket, mahalle maçları derken vaktin nasıl geçtiğini anlamazdık. Akşam olduğunda da annem zorla beni sokaktan toplayıp eve getirirdi.”

Eğitim hayatı:  İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı üniversite eğitimini ise Kocaeli Üniversitesi İktisat bölümünde gördü. Ayrıca,  “Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro eğitimi almıştır.

Oyunculuğa ilk adım: 2008 yılında ‘Yaban Gülü’ dizisiyle televizyon macerasına başladı.

Hangi proje ile parladı? 2012 yılında yayınlanan ‘Al Yazmalım’ dizisindeki’ İlyas’ karakteriyle ünlendi.

DJ’lik ve sunuculuk kariyeri: 2004 senesinde İstanbul “My Radio”da 5 ay boyunca drive time’da interaktif bir radyo show programı gerçekleştirdi. 2004 Ağustos ayında “Number 1”a transfer olarak televizyon programı da yapmaya başladı. 2005 senesinde Foster’s sponsorluğunda yaptığı “Faraş” isimli absürd programın ardından, 2006 senesinde Türkiye’nin en büyük gençlik kulübü “Gnctrkcll” ile çalışmaya başladı. 2 sene Number 1 Tv ve Number 1 Fm’de yönetmen Önder Kızılkan’la birlikte Gnctrkcll sponsorluğunda “Play” isimli gençlik müzik eğlence programını hazırlayıp sundu ve ayrıca Gnctrkcll’nin Türkiye çapındaki organizasyonlarında sahne sunuculuğu yaptı.

Kişilik özellikleri: Samimi, iyi niyetli, uyumlu, merhametli, vicdanlı, çalışkan, tuttuğunu koparan.

Sosyal: Futbolu çok seviyor koyu Galatasaraylı. “GS ve milli takım maçlarını takip ederim. Ayrıca, extreme sporları severim, tehlike bana keyif veriyor.”

Düşünce yapısı: Kendini ‘işkolik bir adam’ olarak tanımlıyor. “24 saat iş düşünüyorum diyebilirim. Hırslıyım. Olduğu yerden mutlu olmayan bir karakterim var, hep daha fazlasını isterim. Bu bazen sinir bozucu olabiliyor. Eğlenceli bir adam olduğumu da söyleyebilirim.”

Seçkin Özdemir Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Sette nasıl birisi? Rolüne hazırlık aşamasında O’nu en çok etkileyen şey; karakterin hikayesi ve duygusu oluyor. En çok dikkat ettiği şey ise; karakterin gerçekliği, ayaklarının yere basması. “Oynadığım karakterin bugünkü tavrının, geçmişe dönük bütün sebeplerini düşünürüm.”

Mutluluk kaynağı: Erkan Can, Neriman Uğur ve Hüseyin Avni Danyal’la aynı projede yer alma fırsatı bulduğu için çok mutlu. “Ustalarla çalışmak öncelikle büyük bir gurur. Hepsi çok mütevazı, alçak gönüllü. Büyüdükçe küçülmek lafının örneklerinden. Tanıdıktan sonra, hayranlığımın daha çok arttı. Onları tanıdığım, birlikte sahne oynama şansı yakaladığım için çok mutluyum. Oynarken her zaman onların fikirlerini aldım. Tecrübelerinden kendime bir şeyler katmaya çalıştım.”

İlk sinema filmi: Yasemin Erkul Türkmenli/ Bir Nefes Yeter

Aşk tanımı: “ Ayakları yerden keser aşk… Gerçek dünyayı unutursun.”

Hayata bakışı:  Bulunduğu noktadan memnun. “Fazlasında gözüm yok. Abartıdan uzak, sorunsuz bir hayat benim için yeterli. Çoğu zaman aradığım neşeyi işteyken buluyorum, çalışmak inanılmaz bir motivasyon kaynağı. Bazen de şehri geceleri tek başıma geziyorum, o anlarda keyfime diyecek olmuyor. ” İyi oyuncu olmanın kuralları belli: Sansasyona karışmayacaksın, samimi olacaksın, rolüne kendinden bir şeyler katıp fark yaratmayı bileceksin ve kesinlikle çok çalışacaksın.”

İş hayatına bakışı: “Gelen projeleri, okuduğum adamı kendi içimde hissedebiliyor muyum, bana daha okurken bir şeyler katıyor mu, okurken kafamda bir şeyler oluşmasına sebep oluyor mu, dikkatimi çekiyor mu, merakımı uyandırıyor mu, beni heyecanlandırıyor mu gibi unsurlarla bakıyorum. Sonrasında da bütününe bakıp genel bir karar veriyorum. Tabii her şeyden önce canlandıracağım adamı oynamak istiyor muyum, bu önemli. Ama bu demek değil ki, oynamayı tercih etmediğim bir karakter kötü ya da eksik veya yanlıştır. Bu tamamen benim içsel yolculuğumla alakalı bir durum.”

Kariyer planı: Farklı farklı rolleri canlandırmayı seviyor. “Bazı oyuncular benzer rolleri canlandırmayı tercih edebilir. Kendi karakterini oluşturup oyunculuğunu o şekilde oturtup o karakterle kariyerine devam edenler de var. Bunun en güzel örneği, Robert de Niro. Belli bir karakteri ve tavrı var adamın; komedi de olsa, mafya-suç da olsa, dram-aksiyon da olsa Robert de Niro’yu Robert de Niro olarak izliyoruz. Ve bundan bırakın rahatsız olmayı, onu büyük bir keyifle izliyoruz.  Seçkin olarak ben de farklı farklı rolleri farklılaştırarak oynamayı seviyorum.”

Gelecek Hayali: Beklentilerle yaşayan bir adam değil, Ulaşmaya çalıştığı bir şey yok. Oynamayı seviyor. Canlandırdığı karakterlerin hakkını verebilmek derdinde.

Kaygıları: Hayvansever olarak, hayvanlara uygulanan şiddet karşısında kaygılı “Hayvanlar, bizim bu dünyada yaşama hakkımızla eşit hakka sahipler. Biz doğayı katledip hayvanların yaşam alanlarını yok ederek, onlara ihtiyaç gidereceği bir toprak alan bile bırakmayıp zaten büyük kötülükler yaparken, bir de varlıklarını kabul etmemek inanılır gibi değil. Hayvanlara saygı duymayan ve onlarla ortak yaşamı kabul etmeyen insana saygı duymuyorum. Her canlıya işlenen şiddeti suç olarak görüyorum.”

Kimlere hayranlık duyar? Hayranı olduğu Şener Şen ile bir yapımda beraber oynamak istiyor.

Kadında çekicilik kriteri: Kadınlarda beni en çok doğallık, samimiyet ve pozitif enerjiden etkileniyor. “Hayatı pozitif tarafından yaşamaya çalışıyorum. Negatif enerjiden beslenen insanları hayatımda tutmuyorum.”

Seçkin Özdemir Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Hangi filmden etkilendi? ‘Ağır Roman’ ve ‘Eşkıya’ çok sevdiği filmler. “’Fight Club’da rol almak isterdim; harika bir film, ‘Issız Adam’da rol almak isterdim ki; o film çok içime dokunmuştur benim.”

Modayı takip ediyor mu? Modayı elinden geldiğince takip ediyor. “Minimalist bir tarzım var; jean, tişört ya da gömlek giyerim. Ağırlıklı olarak casual giyiniyorum. Beyaz giymeyi severim. Mavi, yeşil, siyah ve gri de giymekten keyif aldığım renkler. Şapka ve kolye takmayı severim.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2008- Yaban Gülü /Burak
2011- Al Yazmalım/ İlyas Avcı
2011- Muhteşem Yüzyıl/ Leo
2013 – Bir Aşk Hikayesi /Korkut Ali
2014 –Günahkar/ Ali Yusuf Tan
2015 -Racon Ailem İçin /Adnan Korhan
2015 / 2016- Acı Aşk /Bulut Ocak
2016 /2017- Kiralık Aşk /Pamir Marden
2017- Ateş Böceği /Barış Buka
2018- Tehlikeli Karım /Alper Boztepe
2018- Can Kırıkları /Aslan Erçetin
2019- Sevgili Geçmiş/ Sinan Malik
2020- Hizmetçiler/ Yiğit Atahanlı

SİNEMA FİLMLERİ

2017 -Bir Nefes Yeter /Yaman

2018- Bücür/ Gökhan