Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Mert Fırat topluma ve insana dokunan çok büyük bir iş yaptı

Mert Fırat topluma ve insana dokunan çok büyük bir iş yaptı

tarafından ker_def

İmece kültürünü Mert Fırat, ihtiyaç haritası ile modernleştirdi! Ünlü oyuncu Mert Fırat’ın kurucularından olduğu İhtiyaç Haritası, ihtiyaç sahibi ile onlara destek olmak isteyen insanları buluşturan güvenli bir platform.

Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nin ikinci gününde oyuncu Mert Fırat’ın kurucu ortaklığında imece kültürünü yaşatan İhtiyaç Haritası Platformu’na özel bir oturum ve kampanya gerçekleştirildi.

Anadolu’nun önemli değerlerinden imece kültürünün konuşulduğu oturumda, Mert Fırat, İhtiyaç Haritası’nın ortaya çıkış öyküsünü anlattı.

Fırat aslında imece kültürü modernleştiren bir yaklaşım ile topluma faydalı, büyük bir işin kurucularından birisi oldu.

Mert Fırat topluma ve insana dokunan çok büyük bir iş yaptı 7

Mert Fırat, kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“İhtiyaç Haritası benim için bir ihtiyaçtı. Çocukluğumda Halk Evleri’nde edindiğim mahalle bazında dayanışma deneyimi, sivil toplum kuruluşlarıyla kurduğum ilişkinin temelini oluşturdu. Aynı zamanda engellilere yönelik çalışan derneklerden, cinsiyet eşitliği derneklerine kadar farklı sivil toplum kuruluşlarıyla tanışmama da vesile oldu. Sivil düşünmek ve derdimizi buradan anlatmak esas amacımızdı, kullanıcısının katkısıyla gelişebilecek bir sistem hedefledik.

İhtiyaç Haritası’na sivil toplumun buluşma merkezi dedik, çalışmalarımızı hiyerarşik düzenden sıyırıp dayanışma esasına dayanarak yürütmek istedik. Ancak destekçilerimiz ve ihtiyaç sahiplerimiz için işleri kolaylaştırmadık. Bunun için emek, zaman, çaba harcamalısınız, olduğunuz yerden dışarı çıkmalı, mahallenizde, memleketinizde, şehrinizde ne gibi ihtiyaçlar var buna bakmalısınız dedik. Destekçilerin de ihtiyaç sahiplerinin de sorumluluk almasını istedik ve platformu oluştururken ciddi güvenlik adımlarıyla ilerledik.”