Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Merve Dizdar, Cannes Film Festivali’nde ‘en iyi kadın oyuncu’ ödülüyle büyük gurur yaşattı!

Merve Dizdar, Cannes Film Festivali’nde ‘en iyi kadın oyuncu’ ödülüyle büyük gurur yaşattı!

tarafından ker_def

Ünlü oyuncu Merve Dizdar, yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın Kuru Otlar Üzerine isimli filmdeki rolüyle en iyi kadın oyuncu ödülüne layık bulundu. Ödül töreninde ismi açıklanınca bir hayli şaşıran ve kürsüde yaptığı konuşmayla da dikkatleri çeken oyuncu, ülkemize büyük bir gurur yaşattı.

Fransa’nın Cannes kentinde 76’ncısı yapılan festivalde ilk kez bir Türk oyuncu ödül kazandı. Merve Dizdar’ın başarılı performansının takdir edildiği bu ödül, Türkiye adına bir ilk olarak tarihe kayıt edildi.

Nuri Bilge Ceylan’a ve kendisine destek olan herkese teşekkür eden oyuncu, kürsüde şu konuşmasıyla da büyük dikkat çekti:

“Filmde canlandırdığım Nuray karakteri inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele eden ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın. Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim. Ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak Nuray’ın ve Nurayların duygusunu doğduğum günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor.

Bu ödülü Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için ve bu ödülü kendisine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerim ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum.”