Ana sayfa Dizi Haberleri Mevlana’nın vefat eden oyuncusu Semra Dinçer yerine Tülin Oral geldi!

Mevlana’nın vefat eden oyuncusu Semra Dinçer yerine Tülin Oral geldi!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT’nin dijital kanalı TRT 0 için çekmeye hazırlandığı dev bütçeli Mevlana dizisi için hazırlıklar sürüyor. Çekimler için hazırlık sürerken dizide rol alan oyunculardan Semra Dinçer’in bir süre önce vefat etmesi üzerine yeni bir oyuncu ile anlaşıldı.

Kuzey ve Güney, İstanbullu Gelin gibi dizilerle tanınan usta oyuncu Semra Dinçer, son projesi Mevlana için çalışırken vefat etmişti. Dinçer’in genç yaşta vefatı sanat dünyasında büyük üzüntü yaratmıştı.

Usta oyuncu TRT’nin yeni dizisinde Mevlana’nın annesi Cennet Hatun’u canlandıracaktı. Ancak Dinçer’in vefatıyla bu rol boşlukta kalmıştı. Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre Dinçer’in vefatından yaklaşık iki ay sonra Mevlana dizisinde aynı rol için bir başka usta oyuncu Tülin Oral ile anlaşıldı.

84 yaşındaki çok deneyimli oyuncu uzun yıllar Dormen Tiyatrosu’nda görev yaptı. Dizilerden çok tiyatro oyunlarında rol alan oyuncu, Yabancı Damat dizisinde Niko’nun babaannesi Eftelya rolüyle herkes tarafından çok sevilmiş ve tanınmıştı.

Tülin Oral en son 2015 yılında Fox TV için çekilen ve başrollerinde Özge Özpirinçci’yle Buğra Gülsoy’un rol aldığı Aşk Yeniden dizisinde rol almıştı. Usta oyuncu Mevlana ile yaklaşık yedi yıl sonra yeniden ekranlara dönmüş olacak.

Bülent İnal’ın Mevlana’yı canlandıracağı dizide Ebru Özkan Efsun, Ahmet Mümtaz Taylan Zerkubi, Ushan Çakır Şirazi, Ahu Türkpençe Kirra Hatun, Gizem Yılmaz Kimya, Nilay Deniz de Gürcü Hatun karakterlerini canlandıracak.

Yapımcılığını Kale Film’in üstlendiği dizi Konya’da çekilecek. Dizi için Konya’da büyük paralar harcanarak pahalı bir set oluşturuldu. Dizinin çekimleri için hazırlıklar tam gaz devam ederken ne zaman ekrana geleceği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.