Ana sayfa Sosyal Medya Mezarlık dizisinden kalite akıyor! Birce Akalay aldığı karar ile ne kadar da haklıymış!

Mezarlık dizisinden kalite akıyor! Birce Akalay aldığı karar ile ne kadar da haklıymış!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Netflix’te yayınlanan Mezarlık dizisi 4 bölümden oluşuyor ve ikinci sezonunun da olması beklentisi yükseldi. Henüz ikinci sezon için net bir durum yok ama herkes bu kadar kaliteli bir yapımın devam etmesi gerektiğini düşünüyor.

Geçtiğimiz ay Birce Akalay yeni proje tekliflerini kabul etmediğini ve Kuş Uçuşu ile Mezarlık dizilerinin ikinci sezonu için gelişmeleri beklediğini söylemişti. Her iki dizi de Haziran ayı içinde yayınlandı ve oyuncunun ne kadar doğru bir karar aldığı da net şekilde görüldü.

Hem Kuş Uçuşu hem de Mezarlık çok kaliteli diziler olarak öne çıkıyor ve Birce Akalay da ikinci sezonlar için önceliği bu projelere verdi.

Mezarlık’ın yayınlanması ile birlikte izleyiciler beklediklerinden çok daha kaliteli bir yapım buldu. Kadın cinayetleri, kadına şiddet konusunu merkeze alan bir dizi olması bakımından da çok anlamlı.

Mezarlık dizisinde Önem Özülkü isimli polis karakterini canlandıran Birce Akalay, yine muhteşem bir performans ortaya koydu. Duygu geçişleri çok yoğun olan dizide ayrıca çeşitli sahneler de var ki izleyiciler ekrandan gözünü çevirmek zorunda kalıyor.

Mezarlık dizisinden kalite akıyor! Birce Akalay aldığı karar ile ne kadar da haklıymış! 7

Dizinin gerçekçiliği noktasında çürümüş ceset görüntülerinin ekrana verildiği ve bu anlarda birçok izleyicinin gözünü ekrandan kaçırmak durumunda kaldığı bir gerçeklik sunuluyor.

Mezarlık dizisini bu kadar başarılı yapan şey de detayların öne çıkartılması ve gerçekçilik olarak gözüküyor.

Sosyal medyada yapılan yorumlar da izleyicilerin diziyi çok beğendiklerini gösteriyor. Mezarlık kadına şiddet noktasında çarpıcı, etkileyici ve gerçekçi bulundu.

Bir izleyicinin şu yorumu durumu özetliyor:

“Kadına şiddete dair gerçekleri tüm cesaretiyle ekranda gösteren bir iş olmuş. Türkiye’nin ender kaliteli dizileri arasına girdi. Bu farkındalık için teşekkürler. Birce Akalay sen muhteşem bir detaysın.”

Bu ve benzeri birçok yorumu sosyal medya platformlarında görebilirsiniz. Mezarlık dizisinin çok başarılı bir çıkış yaptığı gerçeği izleyicilerin binlerce paylaşımı ve bir haftadır da sosyal medyanın gündeminden düşmemesi önemli bir fikir veriyor.