Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Miray Akay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Miray Akay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Miray Akay, 17 Temmuz 2000 tarihinde Ukrayna’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Miray Akay
Doğum Tarihi: 17 Temmuz 2000
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.65 m.
Kilosu:  52 kilo
Burcu: Yengeç
Göz Rengi: Yeşil
Saç Rengi: Kahverengi
Kardeşleri: 2 kardeşi var
Instagram: https://www.instagram.com/miraslava.kostyeva/

Miray Akay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Asıl adı Myroslava Kosteva Akay.  Babası Türk galerici, annesi Ukraynalı ev hanımı. 1993 doğumlu bir ablası ve 2002 doğumlu bir erkek kardeşi var. “Annem Ukraynalı, babam Türk. Babamla Ukrayna’da tanışmışlar. Ben Ukrayna’da doğdum. 3 yaşındayken Türkiye’ye gelmişiz. Bir ablam ve bir erkek kardeşim var.”   

Çocukluk yılları: Oyunculuğa çok küçük yaşlarda henüz 3 yaşındayken annesinin isteği ile başladı. “Aileme küçük yaşlarda beni bu işlerin içine soktukları için hiç kızmadım çünkü oyunculuğu her zaman çok sevdim. Hatta büyüdükten sonra daha çok sevdim. İstemeseydim devam etmezdim zaten. Zaten daha çok küçükken anneme televizyonun içine girmek istediğimi söylermişim. Hatta arkasına bakarmışım nasıl girebilirim diye. Annem de ‘Oraya girilmez’ dermiş. Yani daha o yaşlarda niyetimi belli etmişim zaten. Annem de beni bir ajansa yazdırmış. 3 yaşında olmama rağmen talep benden gelmiş aslında. Annem yeteneğimi erken keşfedip yolumu açacak şeyler yapmış sadece.”

Eğitim hayatı: İlkokul ve ortaokulu İstanbul Bahçelievler Ali Haydar okulunda okudu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun oldu.

Oyunculuk kariyerinin dönüm noktası: Çok küçük yaşlardan itibaren ekranlarda olmasına rağmen ’20 Dakika’ dizisini kariyerinin dönüm noktası olarak görüyor. “’20 Dakika’da, İlker (Aksum) ağabey babam rolündeydi. Ayrıca, Bülent Emin Yarar ağabey vardı. Onları çok severdim. Çok şey öğrendim. Tuba Büyüküstün abla çok tatlı bir kadın, çok severim. Çok şirin bir kadındır. Gerçekten annelik yaptığı da oldu bana.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Türk Malı’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ’20 Dakika’ dizisinde canlandırdığı ‘Duru Halaskar’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Neşeli, eğlenceli, sıcakkanlı, ne istediğini biliyor, çalışkan, azimli. “Ben, çılgın ve eğlenmeyi seven bir kızım. O yüzden de çok sakin değilimdir.”

Düşünce yapısı: Çocuk yaşlardan itibaren tanınmasına rağmen, şöhretin baş döndürücü etkisini hiçbir zaman yaşamamış. “Ben hiçbir zaman kendimi farklı görmedim. ‘ben buyum, ben şuyum’ gibi bir durumum olmadı hiçbir zaman. Şimdiye kadar kimse ‘Sen de çok havalandın, çok şımardın’ demedi. Benim için normal hayat devam etti hep.”

Mutluluk kaynağı: 3 yaşında reklam filmleriyle başladığı oyunculuk kariyerinde hep iyi projelerde yer almış olmaktan mutluluk duyuyor. “‘Eve Dönüş Sarıkamış 1915’, ‘Kelebeğin Rüyası’, ‘Halam Geldi’ filmleri, yine  Derviş Zaim’in  ‘Balık’ filmi. ‘Benim Adım Gültepe’ dizisi. Böyle güzel projelerde yer aldığım için çok şanslıyım. Balık doğa ile ilgili bir hikâye. Bir mesajı var. Benim Adım Gültepe dizisinin de çok güzel bir hikâyesi var. İkisi de hayatla ilgili pek çok probleme parmak basıyor.”

Miray Akay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

İlk sinema filmi: Yılmaz Erdoğan / Kelebeğin Rüyası

Hayran olduğu kişi: Yabancı oyuncu Jennifer Lawrence’a hayranlık duyuyor. “Eğer Amerika’ya gidersem Jennifer Lawrence ile tanışmayı çok istiyorum.”

İş hayatına bakışı: Mesleğini severek yapıyor ancak bazen çalışma koşullarının ağırlığından yorulabiliyor. “Tanınmanın benim için bir zorluğu yok. Bu işi seviyorum ve insanların yaptığım işi beğenmesi benim için çok güzel. Tek zor tarafı; setlerde beklemek, soğuk alanlarda çalışmak, uyuyamamak, yemek yiyememek, böyle şeyler.”

Kariyer planı: 2014 yılında Frankfurt’a 14’üncüsü düzenlenen ‘Türk Film Festivali’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü, ‘Zerre’ filminde oynayan Jale Arıkan’la paylaştı. Ama gözü daha yükseklerde; Oscar almak istiyor.

“Oyunculuk devam edecek ama ikinci meslek olarak psikolog olmak istiyorum. Zaten bence bu iki mesleğin çok kesişen yanı var. Birbirini tamamlayabilecek, besleyebilecek meslekler. Oyunculukta da farklı farklı karakterlerin iç dünyasında bir yolculuğa çıkıyorsun psikolojide de. Değişik ruh halleri, insanlık halleri ilgimi çekiyor. Oyunculukta bir rolle empati kuruyorsun, psikolog olarak da.”

Rol modeli: Rol model olarak gördüğü birisi yok. “Örnek aldığım kimse yok. Bütün oyunculara çok saygı duyuyorum ama ben kendi yolumu çizmek istiyorum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2010- Türk Malı

2010 – Bitmeyen Şarkı

2013 – 20 Dakika / Duru Halaskar

2014 – Benim Adım Gültepe / Gülten

2015/ 2016- Güneşin Kızları / Peri

2017 – Dayan Yüreğim / Nazlı

2018- Dip

2018- Servet/ Narin

2018 – Bizim Hikaye/ Zeynep Elibol

2020/2021- Zümrüdüanka/ Meliha Kuloğlu

2021- Bir Zamanlar Kıbrıs

SİNEMA FİLMLERİ  

2013- Kelebeğin Rüyası / Mediha’nın Kardeşi

2013- Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 / Nihan

2014 – Halam Geldi / Reyhan

2014 – Balık / Deniz

ÖDÜLLERİ

2014 – Frankfurt Türk Film Festivali / En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Jale Arıkan ile paylaştı/ Halam Geldi – Eve Dönüş: Sarıkamış 1915