Ana sayfa Dizi Haberleri Mucize Doktor dizisinde sansürlenen sahneler olay olur!

Mucize Doktor dizisinde sansürlenen sahneler olay olur!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Mucize Doktor dizisinde Berhayat hastanesinin nerede olduğunu soranlar çok… Dizinin çekildiği hastane Medikalpark’ın İstanbul Pendik’te E-5 yolunun hemen bitişiğinde yer alan, yeni yapılan devasa bir bina…

Berhayat hastanesinde yani dizideki sahnelerde yaşamı kurtarmak ve insan hayatın ilk öncelikli konu. İşte bu detay ile hazırlanan sahnelerdeki insan vurgusu dizinin reyting rekorları kırmasını sağlıyor. Bir de ameliyat sahneleri var ki, işte birçok kişinin gerçek hayatta yüzleştiği ama ekranda pek de göremediği detayların konuşuluyor olması da büyük ilgi çekiyor.

Peki size bugüne kadar duymadığınız bir gerçeği anlatalım. Ameliyat sahnelerinde oyuncuların ellerine aldıkları organların gerçek olduğunu biliyor musunuz? Ancak biz bunları ya hiç göremiyoruz ya da blurlu olarak görebiliyoruz. Hürriyet gazetesinde Hakan Gence’ye açıklamalar yapan Onur Tuna’nın dizide sansürlenen sahnelerle ilgili sözleri çok çarpıcı.

Hakan Gence, “Dizide gerçek organlarla mı çalışıyorsunuz?” sorusunu yöneltti ve Onur Tuna da şu yanıtı verdi: “- Evet. Mesela “Dalak çıkartıyorum” dediğim sahnede gerçekten elimde dalak tutuyorum. Zamanla gerçek bir kalbin, bağırsağın ya da dalağın elimde olduğunu hissediyor ve bunu normalleştiriyorum.”

Hakan Gence sormaya devam etti; ” Biz neden ekranda bunu görmüyoruz?”

Onur Tuna bu noktada sansüre dikkat çekiyor ve şu ifadeleri kullanıyor: “Bunları yurt dışına satılan bölümlerde gösterebiliyorlar.

Mucize Doktor dizisinde bazı ameliyathane sahnelerinin sansürlendiği de böylelikle ortaya çıkmış oldu.Yurt dışına satılan bölümler ile Türkiye’de yayınlanan bölümler arasındaki bu farkın gerçeklik algısı noktasında ne kadar büyük etkisi var merak konusu.

Peki Onur Tuna, sansür konusunda ne düşünüyor? Tuna, “Sanatsal boyutta konuşursak, benim içimde olan bir dalağın televizyonda gösterilmesinin bir zararı olduğunu düşünmüyorum” diyerek duruma açıklık kazandırdı.