Ana sayfa Dizi Arşivi Mucize Doktor | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Mucize Doktor | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com/Özel Analiz – Mucize Doktor dizisi Amerikan yapımı olan ve 2017 yılında 2 sezon ve 36 bölüm olarak yayınlanan The Good Doctor dizisinden uyarlamadır. Otizmli savant sendromu ile hayata gözlerini açan Ali Vefa’nın cerrah olma yolundaki mücadelesi her bölümüyle reyting rekorları kırıyor.

Popüler dizinin başrolü ‘Ali Vefa’ karakterine hayat veren Taner Ölmez, Tunceli’den başlayıp İstanbul’a uzanan çarpıcı bir hayat hikayesine sahip. Kariyeri boyunca pek çok farklı dizide rol alan ünlü oyuncu, ‘Mucize Doktor’la birlikte oyunculukta adeta zirve yaptı… O şimdi Türkiye’nin en başarılı en çok sevilen aktörlerden. Taner Ölmez rolünde o kadar gerçekçi performans sergiledi ki Sağlık Bakanlığı’nın pandemi tantımında da yer aldı.

KÜNYE:

Kanal: FOX

Yapımcı: MF Yapım-Asena Bülbülüğlu

Türü: Dram

Yayın Tarihi: 12 Eylül 2019

Mekan: İstanbul

Süresi: 120 dakika

Bölüm: 28

Sezon: 1 (12 Eylül 2019 –  26 Mart 2020)

Müzik: Aytekin Ataş

Başrol: Taner Ölmez, Onur Tuna, Sinem Ünsal

Oyuncular: Hazal Türesan, Özge Özder, Murat Aygen, Fırat Altunmeşe, Hayal Köseoğlu, Bihter Dinçel, Korhan Herduran, Reha Özcan

Senarist: Pınar Bulut, Onur Koralp

Yönetmen: Yusuf Pirhasan, Aytaç Çiçek

TÜM HABERLER

Mucize Doktor dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

İşte Mucize Doktor tüm haberleri… Tıklayınız…

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Twitter: https://twitter.com/mucizedoktorfox

Facebook: https://www.facebook.com/mucizedoktorfox

Instagram: https://www.instagram.com/mucizedoktorfox/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCWFSXbEYo0PmWWokRjHdSSQ

Resmi internet sayfası: https://www.fox.com.tr/Mucize-Doktor

blank

YANKISI 

Mucize Doktor dizisinin yankısı büyük oldu. İlk kez ekranda böyle bir hikayenin anlatılması, sosyal sorumluluk adına diziye önemli bir görev yükledi. Otizmli bireylerin toplum tarafından daha iyi anlaşılmasına yardımcı olan dizi, Türkiye Otizm Derneği ile de işbirliği halinde senaryosunu şekillendirdi.

Mucize Doktor dizisinin birçok bölümü reytinglerde rekorlar kırdı. Dizi yayınlandığı tüm bölümleriyle birincilik elde etti. Toplumda büyük bir farkındalık gerçekleştirildi. Sosyal medyada dizi hakkında yüz binlerce mesaj yazıldı. Dizi yurt dışı satışlarıyla da başarısını pekiştirdi. Yayınlandığı her ülkede çok beğenildi ve Türkiye’ye olan ilgi arttı.

Daha ilk sezonunda yılın drama dizisi olarak Altın Objektif ödülü alan Mucize Doktor, Yeditepe Üniversitesi öğrencileri tarafından da ‘Yılın Dizisi” seçildi. Taner Ölmez de öğrencilerin değerlendirmesiyle ‘en iyi oyuncu’ ödülünün sahibi oldu.

HİKAYESİ

Mucize Doktor dizisi dağlık bir köyde hayata gözlerini açan Ali isimli otizmli ve savant sendromlu bir gencin doktor olma hikayesi. Küçüklüğünde içine kapanık bir çocukluk geçirecek olan Ali, güçlü zekası ile tıp fakültesini birincilik ile bitirecektir. Ardından İstanbul’da bir hastanede asistan olarak çalışmaya başlayacaktır. Ali otizm ve savant sendromlu olduğundan kimseye bahsetmemiştir. Ali çevresindeki arkadaşlarından bu hastalıklarını gizlemeye çalışacaktır.

20’lerinin ortasında, cerrahi asistanı, otistik savant. Dahi ama iletişim kurmakta zorlanan Ali’nin çocukken hayatında değer verdiği bir tavşanı, bir de onu her şeyden koruyan abisi vardı. Fakat babası, Ali’yi evlatlıktan reddetti. Kimsesiz kalan Ali, onu sahiplenen Adil Hoca sayesinde hayata tutundu. Abisine verdiği doktor olma sözünü de Adil Hoca sayesinde tuttu ve tıp fakültesini birincilikle bitirdi.

Ali, şimdi asistan olarak girdiği hastanede dostluğu, kardeşliği ve aşkı keşfedecek. Dokunduğu her şeye, temas ettiği her yaşama iyilik getirecek; sadece şifa değil, umut verecek insanlara. Kimsesiz, otizmli Ali, kendine tekrar bir aile bulacak ve o koca hastane Ali’nin çevresinde bir aile olacak.

blank

MEKANLAR

Mucize Doktor dizisinde yer alan ‘Berhayat Hastanesi’ kurgu bir isimdir, gerçekte bu isimde bir hastane bulunmamaktadır. Dizinin çekimleri ise özel bir hastanenin İstanbul’un Pendik ilçesinde yer alan yerleşkesinde yapılmaktadır.

KARAKTERLER

Taner Ölmez-Ali Vefa

Onur Tuna-Ferman Eryiğit

Sinem Ünsal -Nazlı Gülengül

Reha Özcan-Adil Erinç

Murat Aygen-Tanju Korman

Hazal Türesan-Beliz Boysal

Özge Özder-Kıvılcım

Merve Dizdar-Damla

Bihter Dinçel-Selvi

Fırat Altunmeşe-Demir

Hayal Köseoğlu-Açelya

Korhan Herduran-Güneş

Merve Bulut-Gülin

Adin Külçe-Ali Vefa’nın çocukluğu

TANER ÖLMEZ ŞARKI SÖYLÜYOR

Ali Vefa karakterini canlandıran Taner Ölmez, sesiyle de çok ilgi gördü. Ünlü oyuncu ‘Barabar’ adlı müzik grubunda solist olarak yer alıyor.

İşte ‘Köprüden Geçti Gelin’ yorumu

ETKİLİ SAHNELER

Mucize Doktor dizisinin nefesleri kesen birçok sahnesi vardır. Milyonlarca insanı etkileyen bu sahnelerde bazılarını sizler için hazırladık…

Gerçek sevgi gerçek mutluluk…

Ali Vefa babası ile barıştıktan sonra, bir doktor olarak onu kurtaramamanın acısını yaşadı. İşte o anlar: …

Ali Vefa yıllar sonra annesini karşısında görünce şok geçiriyor; Beni neden bıraktın anne?

Ali Vefa ve Nazlı’nın birbirlerine dokunmadan yaptıkları büyüleyici dans…

JENERİK MÜZİĞİ

‘Mucize Doktor’ dizisinin Aytekin Ataş imzalı etkileyici jenerik müziği beğeni toplarken, dinlenme rekorları kırmaya devam ediyor.

TÜM BÖLÜMLER

Mucize Doktor dizisinin youtube resmi kanalında bölümlerden birçok sahneyi bulabilirsiniz…

Dizinin tüm bölümleri de yine youtube kanalı üzerinden izlenebilmektedir…

FRAGMANLAR

Mucize Doktor dizisinin etkileyici fragmanları bulunuyor. Tüm bu fragmanları da youtube resmi kanalından izleyebilirsiniz…