Ana sayfa Dizi Haberleri Ne final tarihi netleşen Kasaba Doktoru ne de reyting fakiri Hayat Bugün dizileri Mucize Doktor’un yanına yaklaşamadı!

Ne final tarihi netleşen Kasaba Doktoru ne de reyting fakiri Hayat Bugün dizileri Mucize Doktor’un yanına yaklaşamadı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Bir döneme damgasını vuran ve iki sezon süren Mucize Doktor dizisiyle birlikte elde edilen müthiş reytingler, sosyal medyada yaşanan büyük ilgi patlaması ve yurt dışına yapılan satışlar, doktor dizilerinin öne çıkmasını sağladı.

Kasaba Doktoru ile birlikte geçtiğimiz sezon TRT1 bu alana adımını attı. Ozan Akbaba’nın muhteşem performansı ve başroldeki rol arkadaşları Deniz Can Aktaş, Hazal Subaşı ve Vildan Atasever’in de katkılarıyla dizi iyi bir hikaye sundu. İlk sezonda daha çok dikkat çeken dizi, ikinci sezonda ise beklenen reytingleri bir türlü elde edemedi.

Kasaba Doktoru dizisi reytinglerde fark yaratamayınca, uzun süreler devam etmesi beklenemezdi. Dizinin 32. bölüme kadar devam etmesi yönünde bir kararlılığın olduğu ortaya çıktı. Şimdiye kadar 23 bölümü yayınlanan dizinin 9 bölüm sonra final yapması bekleniyor. Bu da 2 aydan daha uzun süre daha dizinin ekranda kalacağı anlamına geliyor.

Show TV ekranında yeni başlayan ve New Amsterdam isimli Amerikan dizisinin dünya çapındaki ilk uyarlaması olmasına rağmen, Hayat Bugün dizisini izleyicilerin bu hikayeyi yeterince sahiplenmediğini gözlemliyoruz. Ulaş Tuna Astepe, Hazar Ergüçlü, Hande Doğandemir ve Tansel Öngel gibi çok etkili oyuncuları bir araya getiren proje, güçlü bir görsellik sunmuş olsa bile izleyiciyi kendisine çekmeyi başaramıyor.

İlk iki bölümde daha iyi reytingler alan dizi, sonrasında düşüş yaşadı ve izleyici ilgisini yeterince üzerine toplayamadı. Bu durum da Hayat Bugün dizisinin ekran ömrünün uzun olmayacağı yönünde bir değerlendirme yapılmasına yol açıyor.

Taner Ölmez’in muhteşem Ali Vefa performansı ile akıllardan çıkmayan Mucize Doktor dizisi sonrasında yapılan doktor dizilerinin tutmama nedenlerinin başında ise izleyicinin yüreğine işleyecek bir motifin olmamasıydı.

Savant otizm sendromlu Ali Vefa karakteri, farklı bir kişilik olmasına rağmen, başarılı olabileceğini herkese göstermesi noktasında toplumsal bir anlam taşıyordu. İzleyici de hikayedeki bu farkındalık noktasını çok önemli buldu. Bu sayede Mucize Doktor dizisi büyük başarı kazandı.

Kasaba Doktoru ve Hayat Bugün dizileri ise izleyiciyi kendisine çekecek böyle özel bir durumu ortaya koymadıkları için sıradan hikayeler olarak görüldü ve izleyici ilgisi de düşük kaldı.