Ana sayfa Sosyal Medya Müge Boz, yerli üretimi teşvik için önce kendisi aldı! Paylaştığı video çok konuşuldu!

Müge Boz, yerli üretimi teşvik için önce kendisi aldı! Paylaştığı video çok konuşuldu!

tarafından ker_def

Şüphe, Muhteşem Yüzyıl Kösem ve Kayıtdışı gibi dizilerde rol alan ve son olarak Çat Kapı aşk filminde oynayan Müge Boz, sosyal medya hesabından bilgilendirici bir video paylaştı.

Televizyongazetesi/Detay – Türkiye’ye ithal olarak giren buğday, pirinç, arpa gibi pek çok ürün hakkında çarpıcı bilgiler veren video, takipçileri tarafından büyük beğeni topladı.

Müge Boz, videoyu yayınlarken uzun da bir not yazdı. Geniş tarım arazilerine sahip olmasına karşılık pek çok ürünün ithal edilmesi konusundaki görüşlerini yazan Boz, bireysel olarak neler yapılabileceğini de anlattı.

Kendisinin de yerli ürünü teşvik etmek için yerli üreticiden ürün aldığını vurgulayan Boz’un bu paylaşımına, teşekkür eden pek çok takipçisi beğeni ve yorum yapmaya devam ediyorlar.

İşte Müge Boz’un paylaştığı o çarpıcı video ve değerlendirmesi:

Güzel memleketimin her köşesi verimli topraklarla doluyken, son zamanlarda yediğimiz her şeyi dışardan ithal etmeye başladık. ceviz, badem, bakliyat hatta çay bile. kendi topraklarımızın kendi insanımızın üretimi varken neden dünyanın öbür ucundan gelen ürünleri tüketiyoruz? işte böyle böyle değersizleşiyor hem toprağımız hem paramız, hem de biz.
yapılabilecek çok şey var. tarım politikaları bir an önce yenilenmeli. bizler de kendi üzerimize düşen görevi yapabiliriz. ???? bir ürün satın alırken menşei kısmına bakın. türkiye menşei olan ürünleri seçin. yerli üretime destek verin.
ben 2 gün önce kastamonudan yerli üretim siyah pirinç sipariş ettim. belki biraz daha uğraştım vaktimi aldı, ama kendi insanıma kendi toprağıma destek verdim. bir elin nesi var iki elin sesi var demiş atalarımız?? hepimiz bu farkındalığı geliştirirsek bir çok şeyi değiştirebiliriz?? @refikabirgul bu konuyu gündeme getirdiğin için teşekkürler!! ?